OTTHONKA

Így hűtsd le a szobád, mutatjuk, mi a teendő

Megint itt a kánikula, de azért van pár módszer, amivel elviselhetőbbé tehetjük a forróságot a saját lakásunkban. Mutatunk néhány tippet!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az alábbiak betartásával jó néhány fokkal csökkentheted a hőérzeted, és ez biztosan jól fog jönni az újabb kánikulában.

Tartsuk csukva az ablakot

A lakás hűvösebb marad, ha nyáron nem nyitjuk ki az ablakot, hiszen így nem szökik be olyan könnyen a meleg. A napsütéses oldalon érdemes a függönyt is behúzni, az ablakokat pedig csak este ajánlott kinyitni, akkor is inkább csináljunk kereszthuzatot!

Visszafogott ventilátorhasználat

A ventilátorok olcsóbbak, mint a légkondi. Úgy tehetjük őket hatékonyabbá, ha a légáramba egy kis vizet permetezünk. Ráadásul a ventilátor segít kereszthuzatot csinálni.

Hideg ételek

Estére ajánlott inkább hideg salátákat vagy leveseket választani, mert nem csak lehűtenek, de a folyadékot is pótolják. Persze napközben se feledkezz meg a folyadékpótlásról! Ilyenkor tilos bekapcsolni a sütőt, hiszen pokoli meleget csinál a konyhában!

Kevesebb mesterséges fény

Az égők nemcsak fényt, de hőt is termelnek, így érdemes mindig lekapcsolni a villanyt, de a többi elektronikus berendezést sem árt kihúzni.

Párologtatás, frissítő zuhany

A szoba levegőjét hűvösebbnek érezzük, ha párás, ezért ajánlott a szobában kiteregetni a frissen mosott ruhát. Ha pedig azonnali lehűlésre vágyunk, a legegyszerűbb, ha veszünk egy frissítő zuhanyt, vagy egyszerűen hidegvíz alá tartjuk a csuklónkat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?