OTTHONKA

Így gondozd a muskátlit, virágözön lesz a jutalom

Szeretnéd, ha sokáig pompázna a muskátli az erkélyen? Buja bokrokra és sok virágra vágysz? Megmutatjuk, hogyan gondozd a növényt, hogy egészséges és meseszép legyen!
  • Szerző: Z.B.

Sokan küzdenek a muskátli gondozásával, mert soha nem lesz olyan szép, mint a katalógusokban, vagy a mesés Alpok kis falvacskáiban. Nehéz a nagyvárosban hasonló körülményeket teremteni a növényeknek, elég ha csak a légszennyezésre gondolunk. Azonban nem lehetetlen! Néhány tipp, hogy a legjobbat hozd ki a muskátliból!

1. Ültetés és tökéletes helyszín!

Nagy erkélyládába vagy kaspóba kell átültetni a muskátlit miután megvetted, majd alaposan meg kell locsolni. Fontos a jó helyszín kiválasztása. A legjobb, ha nem éri egész nap tűző napsugár, mert kiég. Fényre viszont szüksége van, így az egész napi árnyék sem ideális. Olyan helyre tedd, ahol délig éri a napsütés.

2. Öntözés

Mielőtt meglocsolnád mindig hagyd teljesen kiszáradni a földet, és mindig hajnalban öntözd, mielőtt felkelne a nap, vagy nagyon erősen sütne. Az ültetés után egy hónappal már kezdheted adagolni a tápoldatod, akár hetente kétszer is, az öntözővízhez adagolva.

Így folyamatosan pótolod a növénynek az elhasznált tápanyagot és sokkal erősebb egészségesebb lesz, valamint ellenáll a betegségeknek is.

3. Szedd le az elszáradt virágokat!

Az elnyílt virágokat szedd le minden héten, így serkentheted az újak növekedését. Havonta egyszer, júniustól vágd vissza a muskátli hajtásait. Inkább legyen kisebb, de tele virággal, mint egy nagy bokor, amely szinte teljesen kopasz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?