OTTHONKA

Idén így festi mindenki a húsvéti tojást, ennél egyszerűbb módszer nincs!

Ne szaladj a barkácsboltba extra tojásfestő alapanyagokért: amire szükséged lesz hozzá, az mind ott van a kamrában! Idén márványos lesz a húsvéti tojás!

A csodás színű, márványos húsvéti tojás titka az egyszerűség. Csupa olyan alapanyag kell hozzá, ami valószínűleg már amúgy is van otthon: olaj, ecet, ételfesték, és persze maga a fehér héjú tojás. És persze egy kis ügyesség, de ne aggódj, ez a technika nagyon könnyű, azok is sikerrel járnak, akik nem jeleskednek a kézművességben. Máris mutatjuk a barkácstrükköt, így készül otthon ez a különleges húsvéti tojás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Márványos húsvéti tojás

Húsvéti tojás 01

A márványos húsvéti tojás elkészítése nem is lehetne egyszerűbb!
Fotó: Pixabay.com

Erre lesz szükséged:

 • Üvegtálak
 • Bögre, különböző méretű kanalak
 • Forró víz
 • Ecet
 • Ételfesték
 • Főtt tojások
 • Papírtörlő
 • Meleg víz
 • Étolaj

Így készül a márványos húsvéti tojás:

Húsvéti tojás 02

A márványminta az olajtól rajzolódik ki
Fotó: Pixabay.com

 1. Egy üvegtálban keverj össze egy bögre forró vizet egy teáskanál ecettel és 5-10 csepp ételfestékkel. Ez lesz a tojás alapszíne, így az a jó, ha halvány az árnyalat. Egy kanállal tedd bele a főtt tojást, és vigyázz, hogy mindenütt ellepje a festékes folyadék. A tojás egy percig maradjon a festékben – így elég halvány lesz a színe ahhoz, hogy szépen kijöjjön majd rajta a márványminta. Utána vedd ki, és tedd egy papírtörlőre, hogy teljesen megszáradjon. A többi tojással ugyanígy járj el, egyenként fesd meg őket, majd tedd ki őket száradni. A következő festést csak akkor kezdd majd el, ha teljesen megszáradtak.
 2. Amíg a festett tojások száradnak, készítsd el az olajos ételfestékes keveréket, amelyik majd a márványos mintát adja a tojások felszínén. Ez a szín térjen el az előzőtől, és legyen egy kicsit erőteljesebb annál, hogy látványos legyen a márványos erezet a húsvéti tojás héján. Egy új tálban keverj el egy bögre meleg vizet körülbelül 20 csepp ételfestékkel. Adj hozzá egy evőkanál étolajat, és alaposan keverd el.
 3. A megszáradt tojásokat egy kanállal, egyenként tedd bele az olajos keverékbe. Finoman forgasd meg a festékben, hogy az olajos ételfesték mindenütt érje, és akkor vedd ki, amikor már látod a márványos hatást rajta. Vigyázz, ne hagyd a festékben túl sokáig, mert akkor egyszínű lesz, ha látod a mintát, máris kiveheted a festékléből!
 4. Amikor kivetted az olajos keverékből a tojást, egy papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet, és hagyd teljesen megszáradni. Még szebben csillog a márványos húsvéti tojás, ha olajos papírtörlővel is áttörlöd, mielőtt a tálra kerülne.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?