OTTHONKA

Gondoltad volna? Süteményt is készíthetsz hajszárítóval!

Épp nincs időd elkészíteni a sütit, rohannál, de nem száradt meg a ruhád? Ne aggódj, a hajszárítód rengeteg mindenre használhatod!
  • Szerző: Ripost

Ha a hajszárítódat csak a rendeltetésének megfelelően használod, nem vagy elég praktikus. Hiszen naponta akár többször is előkaphatod, remek háztartási eszköz.

Matricaleszedés

Ismerős, mikor megveszed az új cipőd, de a talpán ott az árcédula, amit biztos, hogy nem tudsz folt nélkül eltávolítani róla? A legegyszerűbb, ha előkapsz egy hajszárítót és meleg levegővel fújni kezded a matricát. A ragasztás megolvad és egy mozdulattal sérülésmentesen el tudod távolítani a talpról.

Ilyen módszerrel a sebtapaszokat is fájdalommentesen le tudod húzni.

Hajlíts szemüveget

Mostanában egyre több helyen lehet olcsó olvasószemüveget kapni. Ez azonban biztosan nem rád való, hiszen ezek egy méretben kaphatóak. Semmi baj. Vedd elő a hajszárítót. A meleg levegő hatására a műanyagot olyan formára alakítod, amilyen a fej- vagy épp a fülformád.

Sietős lakkozás

Ha sietsz és nincs időd megvárni, míg megszárad a lakkod, akkor szintén a hajszárító a megoldás. Azonban itt ne meleg levegőt fújj a kezedre, hanem hideget. Ezzel pillanatok alatt megszárad az amúgy órákig száradó lakkod is.

Viaszfolt már nem gond

Egy romantikus vacsora vagy hancúrozás után gyertyaviasz kerül a terítőre, vagy az ágyneműre? A hajszárító itt is segít. Olvaszd meg vele a viaszt, majd egy könnyed mozdulattal töröld le a felületről.

Cseppmentes száradás

Szépen megpucoltad az üvegfelületeidet, de épp nincs kéznél használt újság, hogy csíkmentesre töröld? Nem gond, szárítsd meg hajszárítóval, hiszen

a merőlegesen érkező meleg levegő miatt tökéletesen ragyogóra varázsolhatod az ablakot.

A csokimáz sem akadály

Kész a tökéletes csokitorta, de mégsem úgy néz ki, mint a cukrászdai? A csokimáz felvitele után szárítsd egy kicsit hajszárítóval. Ettől tökéletes fényt kap a máz, kenhető lesz és meg tudod igazítani.

Vizes ruhában nem

A kedvenc ruhád nem száradt meg reggelre? Ez sem probléma. A ruhát akaszd fel egy vállfára, majd szárítsd meg a hajszárítóval. Így olyan, mintha kivasalnád.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?