OTTHONKA

Fogadjunk, hogy te sem takarítod ezt a részét a fürdőszobádnak, pedig nagyon kéne!

Rendszeresen takarítod a kádat, a mosdókagylót és a vécét? Remek! De van egy hely, amelyikről mindenki elfeledkezik, pedig nem ártana azt is rendszeresen megtisztítani. Eláruljuk, melyik ez.
  • Szerző: Ripost

Milyen gyakran tisztítod a zuhanyfejet? Jobb, ha rászoksz a rendszeres fertőtlenítésére, mert egy amerikai kutatás szerint, amelyben 656 háztartásban vettek bakteriológiai mintákat, a zuhanyfejek többsége ártalmas kórokozókkal fertőzött, köztük olyanokkal is, a melyek tüdőbetegséget okozhatnak. Ki gondolta volna, hogy a zuhany ilyen piszkos?!

Egyes zuhanyfejek ráadásul fogékonyabbak a fertőzésekre, mint mások: a fém zuhanyfej például könnyebben szennyeződik, mint a műanyag. Az sem mindegy, milyen a víz minősége.

Megijedni persze nem kell, baktériumokkal bárhol találkozhatunk. Ugyanakkor érdemes megtudni, milyen régi a házunkban futó vízvezeték-rendszer, és szükség esetén cseréltetni, valamint időről időre áttörölni a zuhanyfejet is a hagyományos fürdőszobai tisztítószereddel. A szórófejes tisztítószerekből fújj rá egy keveset a zuhanyfejre, majd tekerd körbe egy textildarabbal, hogy ne folyhasson le róla a szer. 10 perc után szedd le róla a textilt, és öblítsd át a csap alatt meleg vízzel.

És ezeket olvastad már?