OTTHONKA

Felejtsd el a klasszikus adventi koszorút, idén szőrös lett a divat

Már érezhető az ünnepek hangulata, varázsa! Itt az ideje, hogy adventre elkészítsd a legszebb díszt az asztalra. Ehhez segít a legújabb divatos ötlet.

Az első adventi koszorú elkészítése Johann H. Wichern német evangélikus lelkész nevéhez fűződik, aki egy felfüggesztett szekérkerékre 23 gyertyát tett, majd napról napra mindig meggyújtott közülük egyet, ezzel is jelezve a karácsony közeledtét. A tradíció azóta egyre több családban él, ám a gyertyák száma már négyre csökkent: a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáját gyújtjuk meg advent egy-egy vasárnapján.

"Idén az egyik legnagyobb új divat, hogy halvány színű plüssbe bújnak az asztali díszek" mondja a  Norina Virág Ajándék üzlet tulajdonosa, Flak Edit. "Finom, puha keretet kapnak a gyertyák, divatos a fehér, a rózsaszín és a szürke koszorú is."

1. Vond be plüss anyaggal, vagy szerezz be a boltból a koszorú alapot.

2. Helyezd a gyertyákat középre, fogd őket össze egy szalaggal, díszítsd körbe tobozzal, apró díszekkel, helyezz el köztük néhány kis szívet.

3. Nem fontos a szimmetria, tedd a gyertyákat szinte egymás mellé, válassz apró díszeket, kis fából készült fenyőfát, tobozokat.

4. Különlegesen kedves lesz a koszorúd, ha egy ülő manót is elhelyezel rajta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?