OTTHONKA

Ezzel az olcsó módszerrel védekezz a darazsak ellen

Közeledik a nyár, így elkezdődik a darázsinvázió. Íme egy jó praktika, hogyan tartsuk őket távol, hogy a kerti ebédnél kényelmesen tudjuk az időt együtt tölteni a családdal.
címkék:

Nyáron sokszor előfordul, hogy a darazsak a szárazság miatt megjelennek a kertben, közel a gyermek medencéjéhez, vagy a locsoló környékén. Megzavarhatják a családi ebédet is.  A darazsaknak helyük van a természetben. Segítik a növényeket a kártevők elleni védekezésben, de amikor túl közel kerülnek lakáshoz, házhoz, a háziállatok számára ők is kártevőkké válnak, nem is beszélve arról, ha esetleg megcsípnek bennünket.

Így készíts csapdát házilag:

1. Vegyél egy műanyag palackot és vágd le a nyakát (3-4 cm-re a palack nyakától).

2. A levágott részt fordítsd fejjel lefelé, majd távolítsd el a kupakot, és helyezd a palackba.

3. Fúrj rá két lyukat és csavarozd össze a két részt, amivel akár fel is tudod lógatni. (Ne felejtsd el, hogy többször szét kell majd szedni, hogy a „csalit” cserélni tudd benne.) 

4. Töltsd meg a palackot 1/3 rész csalétekkel. Ezt megteheted akkor is, mielőtt összeilleszted a palackot.

 

Néhány csaliötlet:

  • hús
  • mosogatófolyadék és víz
  • cukor-citromlé
  • sör
  • cukor- víz
  • cukor -ecet
  • erjedt limonádé

 

Hasznos tanácsok:

Érdemes elgondolni, hová helyezd el a csalit. Legjobb, ha arra a helyre rakod, ahol a darazsak a legtöbben megjelennek. Azért arra is ügyelj, hogy nagy lesz a jövés-menés, így veszélyes is lehet. Inkább napos helyet válassz, mert a darazsak azt szeretik inkább, nem az árnyékos oldalt. Rendszeresen ürítsd ki a csapdát. Ügyelj arra, hogy a darazsak már ne éljenek, mielőtt eltávolítod őket. Az elpusztult darazsakat húzd le a vécén.

Ha nagyobb darázscsapatról van szó, akkor viszont fordulj szakemberhez!

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?