OTTHONKA

Ezt tedd, ha könnyű álomra vágysz a melegben

Ilyen hőségben elaludni sem könnyû, hiszen este sem enyhül a forróság. Van néhány tippünk, ami segít az elalvásban.
  • Szerző: Ripost

Vizes haj, vizes borogatás

Nem érdemes ilyen időben hajat szárítani, mert a vizes haj szép lassan párologva hűti a testet. Segít még a hideg vizes borogatás is minden olyan testtájra helyezve, ahol kitapintható a pulzus. Vagyis: csukló, boka, könyékhajlat, térdhajlat és nyak.

Igyunk lefekvés előtt

Nem fogunk egész éjjel a mosdóba járni, hiszen ha egy pohár vizet megiszunk lefekvés előtt, azt úgyis kiizzadjuk. Ha azonban ez elmarad, a szomjúságra felébredünk. Ilyenkor alkoholt sem érdemes inni, hiszen az is dehidratál!

Felejtsük el a forró zuhanyt

Itt az idő rászokni a váltott zuhanyozásra. Kezdjünk meleggel, majd egyre hűvösebbel, míg hideg nem lesz. Ezt melegítsük vissza, majd újra hűtsük le. Ne közvetlenül lefekvés előtt vegyünk hűtőfürdőt, mert az felfrissít - esetleg utána jöhet még egy kis szex.

Csak pamutot viseljünk

A legjobb meztelenül aludni, de ha ragaszkodunk a hálóruhához, az feltétlenül pamut legyen! Az jobban szellőzik, mint a szatén vagy a selyem, így megkönnyíti a bőr légzését, így sokkal hűvösebb lesz az érzés. Ugyanez igaz az ágyneműre is.

Nyissuk ki az ablakot

Ha nem túl nagy a zaj és nem szennyezett a levegő, akkor érdemes nyitott ablaknál aludni, hiszen a megfelelő oxigéntartalmú és hűvösebb levegő segít a kellemes alvásban. Persze csak naplemente után érdemes kinyitni!

És ezeket olvastad már?