OTTHONKA

Ezt a pokoli hibát soha ne kövesd el, ha kimosod a farmered

Te is a farmerodat nyúzod a legtöbbet? De vajon hogyan érdemes mosni, hogy minél tovább tartson, és lehetőleg sokáig szép maradjon? És egyáltalán, hány felvétel után illik kimosni?
címkék:
  • Szerző: Ripost

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha a szárítógépbe teszed, különösen, ha magas hőmérsékleten szárítod. Ettől nemcsak összemegy a farmerod, de még el is formátlanodik. A legjobb, ha inkább felakasztva szárítod. De van még néhány trükk, amelyekkel megőrizheted a nadrágod vagy a farmerdzsekid szépségét.

A legjobb, ha 5-10 felvétel után kimosod a farmert. Ha félsz, hogy a sok mosástól hamar kifakul, néha áztasd be hideg, ecetes vízbe egy órára, ez megóvja a színét. Ha mosógépben mosod, fordítsd ki mosás előtt.

A kézi mosást is választhatod, ilyenkor hideg, vagy legfeljebb langyos vízben mosd, kevés, kímélő mosószerrel. Először is áztasd be 15-30 percre, majd mosd ki, és öblítsd ki alaposan. Ha nagyon koszos a farmerod, ezt a folyamatot kétszer-háromszor is megismételheted.

Szárítás előtt ne csavard ki, inkább csavard bele egy törölközőbe, és nyomogasd ki belőle a vizet. Ezután fektetve, vagy felakasztva szárítsd meg. Ha mégis a szárítógépre van szükséged, akkor csak nagyon alacsony hőmérsékleten szárítsd, de a legjobb, ha teljesen kihagyod ezt a megoldást.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?