OTTHONKA

Ezért ültess a cserepes növényeid alá mindig egy tojást

A növények számára fontos, hogy a talaj mindig megújuljon, felfrissüljön és tápanyagban gazdag legyen. Így jól fejlődhetnek, és minden vitamint megkapnak, amire szükségük van. Íme, a legegyszerûbb praktika.
  • Szerző: Z.B.

A tojás egyszerű megoldás arra, hogy szinte minden tápanyagot tartalmazzon a virágföld, amire a növénynek szüksége lehet. Nagyanyáink trükkje a műtrágyázásra, ma is a leghatékonyabb módszerek közé tartozik.

Természetes megoldás a nyers tojás

Nagyszüleink idejében nem állt rendelkezésre ez a sok, modern talajjavító készítmény, mégis termékeny és egészséges volt a föld. Ezek a régi praktikák ma is megállják a helyüket, egyszerűek, olcsók és hihetetlenül hatékonyak.  Tegyél egy pici földet a cserépbe, majd egy repedt, nyers tojást és úgy rá a többi földet. Ezután ültesd bele a növényt.

Így a locsolás során, természetesen jutnak majd a tápanyagok a talajba.

A kalciumra leginkább a zöldségeknek és a gyümölcsöknek van szükségük, de minden növénynek jót tesz a vitamin. Egyetlen hátránya, hogy nem kellemes a szaga, amikor el kezd bomlani, így ezt célszerű csak a szabadban, az erkélyen vagy a kertben alkalmazni.

Ha azt szeretnéd, hogy a benti növényeid se szenvedjenek hiányt, akkor csak a tojás héját hasznosítsd. Törd apró darabokra és szórd a földbe, vagy főzd meg vízben és azzal öntözd a növényt.

És ezeket olvastad már?