OTTHONKA

Ezért dugj fokhagymát a virágágyásba! Leesik az állad!

Meglepő trükköt mutatunk. A kerted egyenesen imádni fogja!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Azt már tudjuk, hogy a különböző fűszerek és a szódabikarbóna is csodákra képes a kertedben. De van itt még egy másik segítőd is, mely kincset ér. Ez pedig nem más, mint a fokhagyma!

Tökéletes permetező

Préselj szét két gerezd fokhagymát, majd adj hozzá két csésze vizet. Hagyd állni 24 órán át, majd az oldatot szűrd át, és hígítsd tovább 12 csésze vízzel. Adj hozzá 2-3 csepp rovarölőt is, de csak azért, hogy könnyebben felszívódjon. Ha ezzel a keverékkel permetezed át a leveleket, akkor megszabadulhatsz a kártevőktől.

Védi a gyümölcsfákat

A gyümölcsfák tövébe ültetett fokhagyma virága vonzza a hasznos rovarokat, ugyanakkor számtalan káros rovart elriaszt. Ezért nagyszerű védelmezője lehet például a barackfádnak vagy a meggynek, almának is.

Remek penész- és gombaölő

Ha szürkés vagy fehér foltokat látsz a növényen, akkor nagy a valószínűsége, hogy az nem más, mint gomba vagy penész. 6-8 gerezd fokhagymát préselj egy korsó vízbe, hagy benne állni 1 órát, majd fújd be az oldattal a beteg növényeket.

Távol tartja a szúnyogokat

Bár ez nem kifejezetten kerti tevékenység, mégis azt javasoljuk, hogy egyél gyakran fokhagymát. Nemcsak azért, mert egészséges, hanem mert az esti teraszozáshoz vagy kerti bográcsozáshoz nagy hasznát fogod venni. A fokhagymát ugyanis nem szeretik a szúnyogok, így sokkal kevésbé kell aggódnod majd a csípésük miatt, ha kinti időtöltésre készülsz.

Imádni fogják a rózsáid

A rózsák egyenesen rajongnak a fokhagymáért. Ha egymás közelébe ülteted a két növényt, akkor a fokhagyma megvédi őt a betegségektől, távol tartja tőle a hangyákat és a csigákat, a rózsák pedig pompájukkal hálálják meg ezt.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?