OTTHONKA

Ezeket a tisztítószereket soha ne keverd össze! Veszélyes!

Szeretnél gyorsan és hatékonyan túlesni a házimunkán? Makacsabb szennyeződéseknél bevetsz minden vegyszert, amit otthon találsz és esetleg még kevered is? Ne tedd!

Bármennyire csábító a gondolat, hogy felturbózd tisztítószereid hatását, tudnod kell, hogy akadnak olyan termékek, amik önmagukban biztonságos, ám másik szerrel keverve pokoli veszélyesek lehetnek.

Mindig olvasd el a címkén lévő figyelmeztetést és az összetételt!

Ezeket a tisztítószereket SOHA ne keverd össze!

Lefolyó tisztító +  Lefolyó tisztító

Nagy veszélyt vállalsz, ha két különböző minőségű lefolyó tisztítót használsz egyszerre. Erős kémiai reakciókat indíthatsz el, ami akár robbanáshoz is vezethet!

Szódabikarbóna + Ecet

Látványos reakcióba kezd, ha egyszerre használod ezt akét szert. Ráadásul, ha ezeket együtt összezárod, akár fel is robbanhat a keveréked!

Hidrogén-peroxid + Ecet

Talán hallottál arról, hogy fertőtlenítésére kiváló ez a kombó, azonban lényeges, hogy ezeket csak egymás után használd, de soha ne keverd össze! A kettő elegye a perecetsav, ami mérgező és irritálhatja a bőrt, a szemet és a légzőszerveket.

Fehérítőszer + Ecet

Csábító a gondolat, hogy a kettő együttes használata gyönyörű fehér ruhákat eredményez, azonban ez a keverék klórgázt szabadít  fel, ami szintén irritációt okoz.

Fehérítő + Ammónia

E két szer keverése esetén mérgező gáz, kloramin szabadul fel és szintén irritációt, mellkasi fájdalmat okoz. Sok üveg és ablaktisztító tartalmaz ammóniát, ezért ezekbe soha ne keverj fehérítőt!

Fehérítő + Alkohol

Biztos láttad már krimikben, hogy emberrablók kloroformos ronggyal kábítanak el valakit. Egy ilyen keverék mellett akár te is elájuhatsz takarítás közben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?