OTTHONKA

Ezeket a magyarországi várakat igazán érdemes felkeresni

Ha egy kis időutazásra vágysz, mindenképp keresd fel a magyarországi várakat. A történelmi kirándulás során hidd el, páratlan élményben lesz részed.

Az utóbbi években rengeteg történelmi emlékkel bővült a hazai látnivalók sora. Ezek közé tartoznak a sorra felújított várak, amik hihetetlen élményekkel szórakoztatják a látogatókat.

Ma már minden magyarországi várban megtekinthetünk kiállításokat is, rendre szervezik a különböző programokat, ezért ha igazán izgalmas programra vágyunk látogassuk meg valamelyiket, akár télen is!

Megmutatjuk, melyiket érdemes felkeresni!

1. Gyulai vár

Ebben a több mint 600 éves gótikus várban a tárlatvezetés mellett sólymászbemutatón és korhű ruhapróbán is részt vehetünk.

2. Csókakő vára

Ez a Vértesben található vár, már az 1300-as évektől jelentős szerepet töltött be a magyar történelemben. Rövid sétával érhetjük el ezt az ingyen látogatható nevezetességet.

3. Bocskai várkastély

Nagykereki Bocskai Várkastélyt a XV-XVI. században építették, ami majdnem az enyészeté lett. A többször, különféle stílusokban átépített kastélyban ma ellátogathatunk a múzeumába, vagy megpihenhetünk a könyvtárában.

4. Boldogkő vára

A település fölé tornyosuló ovális vár, rengeteg látnivalót tartogat mindenki számára. Egész évben különféle programokat várják az érdeklődőket, a várjátékokon keresztül a tájfutásig.

5. Simontornyai vár

A kevésbé ismert várban érdekes sétákat tehetünk, amelyek visszarepítenek a múltba mindenkit. Ehhez segítenek hozzá a múzeumban található kiállítások, illetve a várjátékok.

6. Hollókő vára

A Hollókő feletti dombon magasodó vár romjai kihagyhatatlan élményt nyújtanak az völgyben megbújó Világörökség részét képező Ófalu  látogatásakor. Kötelező a nemrég felújított vár meglátogatása, mivel a cserháti panoráma látványa leírhatatlan a várfalakról.

7. Várpalota vára

A Bakony lábánál elhelyezkedő négyszögletű felújított vár nem csak kiállításokkal várja a látogatókat, hanem érdekesebbnél érdekesebb kulturális programokat is szerveznek oda, ahol még Mátyás király is járt valaha.


 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?