OTTHONKA

Ez a 7 csoda történik, ha ecetet használsz a kertedben

Igazán érdemes egy flakon ecettel végigsétálnod a kertben, mert sokkal több mindenre használhatod, mint gondolnád!

Az ecetet számos praktikára bevetettük már a lakásban! A folttisztítástól a takarításig sok mindenben hasznodra lehet, ám a kertben is elkelhet egy flakonnal! Lássuk milyen csodák történnek, ha végigsétálsz a kertben egy üveg ecettel!

Gyönyörű lesz a cserép


Az égetett cserepek nagyon dekoratívak, ám az idő előrehaladtával korrodálódnak a kicsapódott ásványi anyagoktól. Ecettel azonban könnyen újjá varázsolhatod őket!

Gazmentes járdák és támfalak


Nem éppen a legkellemesebb dolog a kerti járda repedéseiből huzigálni a gyomokat. Ebben is segítségedre lehet az ecet, nem kell ugyanis mást tenned, mint egy szórófejes flakonnal szép sorban lefújogatni őket.    

        
Rovarmentes övezet

A kártevők ellen is bevetheted a jó öreg ecetet. Elpusztítja a csigákat, távol tartja a hangyákat. Az ajtók-ablakok köré fújva a házba való bejutásukat is megakadályozhatod. Ehhez hígítsd az ecetet vízzel fele-fele arányban.

Hosszan tartó frissesség a vázában


Tovább gyönyörködhetsz a vágott virágaidban is, ha a vázába teszel 2 ek. ecetet és 1 tk. cukrot.

Hatalmas virágok


Vannak növények, melyek a savas közegben érzik igazán jól magukat. Ilyen pl. a rhododendron, az azálea is. Öntözéshez 4 l vízhez adj egy csészényi ecetet és a növény meghálálja!

Csillogó kerti szerszámok

Ûzd el a rozsdát a kerti szerszámokról, mielőtt eltennéd őket télre! Csak fújd le őket hígítatlan ecettel, vagy áztasd be őket pár percre. Dörzsöld le  a rozsdát, majd töröld teljesen szárazra őket!

Macskamentes homokozó!

Bosszantó dolog tud lenni, főleg kisgyerekes házaknál, ha a homokozót a környék macskái vécének használják. Hogy ezt elkerülhesd, fogj pár rongyot,  amit alaposan befújsz ecettel, és terítsd le a kerítés mellé, ahol a nem kívánatos vendégek bejárnak. Az ecet szaga garantáltan elűzi a macskákat!

És ezeket olvastad már?