OTTHONKA

Elszólta magát a politikus: berobbant a gyerekfenekelési botrány

A texasi szenátor nagy nyilvánosság előtt jelentette ki, hogy ő bizony rácsap ötéves kislánya popsijára, ha füllentésen kapja. Felhördültek az amerikai anyák!
  • Szerző: Doris

Nagy vihart kavart egy amerikai politikus bejelentése. A texasi szenátor kerek perec kijelentette, hogy gyakran elfenekeli ötéves kislányát, ha füllentésen kapja.

"Ha az ötéves lányom, Catherine, nem mond igazat, hát nem félek használni a kezem!"

- hangzott el a politikus beszédében, szavai pedig valóságos botrányt robbantottak ki.

A pszichiáterek szerint ugyanis már az is súlyos lelki zavarokat okozhat a kicsiknél, ha egyszer rácsapnak a fenekükre. A szakemberek ezért minden szülőt óva intenek attól, hogy így próbálják fegyelmezni rendetlenkedő gyereküket.

"Pszichiáterként úgy gondolom, nem szabad szó nélkül hagyni a testi fenyítés következményeit. Hiszen az is veszélyeztetheti a gyerekek lelki állapotát, ha egyszer rácsapnak a fenekére."

- figyelmeztetett dr. Michelle Knox, a Daily Mailnek adott interjújában.

A szakember szerint ráadásul az elfenekelés csak a kezdet. Az évek múlásával a sokak által ártalmatlannak vélt nevelési eszköz

a gyerekek rendszeres bántalmazásába csaphat át.

Knox arra az érthetetlen amerikai törvényre is rámutatott, ami tiltja a rabok, a bűnözők és általában véve a felnőttek bántalmazását.

"Hihetetlen, hogy a törvény pont a gyerekek fizikai bántalmazását nem bünteti, pedig ők társadalom legkiszolgáltatottabb tagjai!"

- fakadt ki.

És hogy pontosan milyen torzulásokat okozhat a gyerekek lelkében, ha rendszeresen ütik őket?

Nos, egy 2011-ben kiadott hivatalos közlemény szerint azok a fiatalok, akiket kicsi koruktól kezdve bántalmaznak, nagy valószínűséggel válnak antiszociálissá és agresszívvá. Sajnos Magyarországon talán még ennél is nagyobb a baj...

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?