OTTHONKA

Elképesztő muskátli-trükk: minden szomszéd ámulni fog a virágodon

Egyetlen csepp ebből a csodaszerből, és máris virágözön lesz az eredmény.
  • Szerző: Ripost

Egy apró trükk is elég ahhoz, hogy a muskátlid ontani kezdje magából az újabb és újabb virágokat. És hogy mi kell ehhez? Nem más, mint egyetlen csepp jód!

1 liter öntözővízhez tegyél egyetlen csepp jódot, majd ezzel locsold meg a növényedet havonta egy alkalommal, és bámulatos lesz, ahogyan a virágok szinte elárasztják majd az erkélyedet vagy éppen ablakpárkányodat!

De persze van még egyéb trükk is, melyet érdemes megfogadnod, ha igazán szép eredményt szeretnél. Máris mutatjuk! LAPOZZ!


1. Már bizonyára tudod, hogy leginkább esti és reggeli órákban érdemes locsolni a muskátlit. Arra is érdemes viszont odafigyelned, hogy a levelek alá, a növények tövébe öntsd a vizet. Így biztosra mehetsz.

2. Szereti a fényt a muskátli, de ne tartsd tűző napon! Ha már túl napsütéses neki a helyszín, akkor azzal fogja jelezni számodra, hogy enyhén változni, szinte "lesülni" kezdenek a levelei.

3. Ha a gyökérhez közeli levelek kezdenek hullani, akkor viszont ideje fényesebb helyet keresned neki, ugyanis túlságosan árnyékban van.

4. Állott vizet használj öntözéshez. Ha erre nincs módod, akkor a csapból langyosat engedj, semmiképpen sem túl hideget!

5. Ügyelj rá, hogy ne "fulladjon meg a növény". Legjobb, ha olyan ládában tartod, mely alul elvezeti a fölösleges nedvességet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?