OTTHONKA

Elképesztő, mit fotózott Nógrád megyében a vadkamera

Amióta szárnyra kapott a hír, hogy barna medvék kóborolnak Magyarországon, különösen az északi területeken sokkal jobban figyelnek az erdő életére a helyiek.
  • Szerző: Ripost

A megfigyeléseket többnyire vadkamerákkal végzik. Ezek a készülékek mozgásra lépnek működésbe, és persze éjjel is képesek felvételeket rögzíteni.

Az igazi élet az erdőkben ugyanis nem nappal, hanem éjszaka zajlik. Az emberek ilyenkor alszanak, a vadak többsége viszont táplálkozik, párt keres, védi a maga területét, vagy vándorol.

Nyár végén indul be a párzási időszak, szeptember elejétől pedig szarvasbőgéstől hangos az erdő. A kóborló medve mellett, sok másféle állat is megjelenhet, ezért is helyeznek el egyre többfelé vadkamerákat a vadászok. Egy Nógrád megyei területen pedig más ok is előállt. A fenyveserdőben élő vadak ugyanis újabban egészen közel merészkednek a lakóházakhoz. Új ízek után kutatva a kerteket dézsmálják, felfalják, amit érnek, nem kímélik a gyümölcsfákat és a veteményt. A károsultak kíváncsiak voltak, kik járnak a termésre. Hát nem a maci! Íme, a "tettesek":

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?