OTTHONKA

Elképesztő, mennyi mindenre használhatsz egy egyszerű nejlonzacskót

A visszazárható kis tasakokba legtöbbször csak ételt teszünk. Pedig ennél sokkal sokoldalúbban használhatod ezeket a háztartásodban. Most figyelj!
  • Szerző: A

Tényleg hihetetlen mennyi mindent tárolhatsz egy egyszerű nejlonzacskóban. Legjobb, ha színtelent vásárolsz, mert első pillanatban látható a tartalma és még jobb, ha vissza is tudod zárni. Nemcsak tárolónak remek, de véd, és sokat segít a háztartásban. Mutatjuk pontosan, hogyan.

A kirándulásra minden gyereknek külön zacskóban elosztva csomagolhatod a gyümölcsöket. Nem fog senki vitázni azon, hogy ki evett több banánt, epret, szedret vagy áfonyát.

Külön zacskóban tárolhatod a tésztát, csicseriborsót, lencsét és a többi magot és hüvelyest. Tároló zacskókupakot készíthetsz magad is, ha egy műanyagpalack tetejét levágod.

Az előre elkészített vagy megmaradt paradicsompürét rakd a hűtőben nejlonba. 

Öntsd a kedvenc limonádédat egy simítózáras zacskóba, hogy hordozható legyen. Szívószállal elkortyolgathatod útközben.

Szortírozhatod a sminkkészleted! Nem fognak külön-külön kallódni sem a táskádban, sem a szekrényben. 

Csomagold el a karácsonyfadíszeket színek vagy típus szerint! Így egy évig biztos helyen tudhatod őket.

Az apró gyerekruhákat - különösen utazáskor vagy kisebb kimozduláskor - válogasd külön-külön zacskókba. Az átlátszó nejlonokba rejtett holmik között menten tudni fogod, hol találod meg, amit keresel.

Apró ruhaneműket otthon is tárolhatsz az átlátszó és visszazárható tasakokban.

Utazáskor hermetikusan lezárhatod készüléked.

Védd a telefonod a strandon is! A homok nem fog az apró résekbe kerülni és az érintőképernyő is működni fog.

Ha a víz szerte-széjjel spriccel a csapból, gondolhatod, hogy lerakódott a vízkő benne. Ecetet és vizet keverj össze egy nejlonzacskóban, rögzítsd a vízcsapra és hagyd 15-20 percig hatni. Meglátod, csodát tesz. 

És ezeket olvastad már?