OTTHONKA

Egyszerűen elkészíthető, hátborzongató ételek

A következő napokban sokan indulnak Halloween bulikba, vagy tartanak baráti összejöveteleket a saját otthonukban. Sőt, még az őszi szünet után is sok iskolában tartanak jelmezes felvonulásokat. Mutatunk néhány remek ötlet, mit lehet ilyenkor a leggyorsabban az asztalra tenni, hogy stílusos legyen a mulatság.

Paprikatök

Vágjuk le a paprika tetejét és tisztítsuk meg a magjától, majd vágjunk a zöldségekre egy éles késsel szemet és cikkcakkos szájat. Ez utána megtölthetjük bármilyen hagyományos töltelékkel: salátalevelekkel, répacsíkokkal, uborkával vagy sajttal.

Virslis roló szellemek

Ehhez a sós finomsághoz, csak néhány koktélvirslire, egy tojásra és egy csomag leveles tésztára lesz szükségünk. Vágjuk vékony csíkokra a tésztát, tekerjük szorosan a virslik köré, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és kenjük meg egy felvert tojással. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára őket.

Sajtgolyó denevérek

Egy finom sajtgolyó tortilla szárnyakkal pillanatok alatt berepül a vendégek szájába. Keverjünk össze egy kevéske tört fetát, valamilyen bolti dobozos krémsajttal, vizes kézzel formázzunk belőle diónyi golyókat. Ezután forgassuk bele ezeket aprított dióba, szezámmagba, esetleg tört pisztáciába. Végül nincs más dolgunk, mint aprócska felezett olívából szemet készíteni és a chipsből kialakítani a füleket és a szárnyakat.

Szendvics fejek

Készítsünk izgalmas szendvicseket úgy, hogy játszunk egy kicsit a színekkel és a formákkal. Kenjük meg avokádókrémmel a kenyeret, és díszítsük fekete olívával, főtt tojással és pirospaprikával a szellemfejet.

Rémisztő almafogsor

Nincs az a gyerek, vagy felnőtt, aki ne kapna kedvet egy kis gyümölcsevéshez ilyen tálalással. Vágjuk az almákat cikkelyekre, hasítsunk mindegyikre kis szájat és kenjük meg mogyorókrémmel. Mehet bele az epernyelv és marcipánból a szemek.