OTTHONKA

Ebben a házikóban bizony eltöltenénk legalább egy romantikus éjszakát

Mindig szeretted volna látni az Északi Fényt? Norvégiában ilyen fantasztikus, tojás alakú házikókból lesheted az égi csodát. A különös építmény nemcsak a látvánnyal hívogat, hiszen finom meleg van odabent.
  • Szerző: Ripost

Norvégia a világ egyik legjobb kempingező helye – az egyetlen probléma, hogy telente nagyon hideg van, így ha a gleccsereket és a jeges tájakat, vagy épp az északi fényt akarod megcsodálni, alaposan fel kell öltöznöd, és bírnod kell a hideget.

Norvég tervezők azonban épp az ilyen túrákra tervezték a Day Trip Cabin elnevezésű, tojás formájú szállásokat, amelyeket a világ legészakibb városának a norvég Hammerfest-nek a határában állítottak fel.

A kabinból kinézve ebben a csodálatos látványban lehet részed:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SPINN (@spinnarkitekter) által megosztott bejegyzés,

A kabinok formája miatt a hó nem tud felgyűlni a tetőn, és a szállás az erős szélnek is ellenáll. Ami pedig a legnagyobb újdonság: a terület 3 dimenziós, lézeres felmérése a kabinok alját is a felszínhez alakítja. A hatszögletű alaprajzú kabinok tetejét papír és fa alapú anyagokkal burkolják, és a japán shou sugi elnevezésű eljárással tartósítják, amelynek során lángoknak teszik ki az anyagot.

A 14 négyzetméter alapterületű kabinok belsejében minden fából készül, és a jól szigetelt kunyhó remekül megtartja a meleget. Fűtés is van bennük, az asztal, illetve az ülőhelyek pedig mind a hatalmas ablakra néznek, ahonnan az északi természet csodáiban gyönyörködhetnek a látogatók. Persze ettől még nem árt odabenn jól felöltözni, de a turistáknak így nem kell a dermesztő hidegben a szabadban ácsorogni, ha a csodás fényjelenségeket szeretnék látni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?