OTTHONKA

A világhírű magyar hegedűművész felesége a konyhában komponál

Férje hegedûjátékával, Marton Adrienn viszont a szépségével kápráztatta el a világot. Legalábbis korábban így volt. Mióta azonban a kétgyerekes anyuka végre kiteljesedhetett a konyhában, olyan ízeket varázsol családjának az asztalra, hogy arra a világ legnevesebb séfjei kapták fel a fejüket!
  • Szerző: Ripost

Marton Adrienn Pécsen született, és 2005-ben a Miss Balaton győzteseként ünnepelte az ország, ezután pedig éveken át modellként dolgozott.

A kétgyermekes családanya közgazdász diplomáját és modell múltját végül egy sikeres váltással a fakanálra cserélte. Los Angelesben dolgozott mint privát séf és étel stylist, blogján pedig immár bárki nyomon követheti heti rendszerességgel megjelenő egészséges receptjeit és konyha tippjeit.

Természetesen sokakban felmerül a kérdés: hogy lesz egy sikeres modellből séf?


"Férjemmel, Edvin Martonnal és két gyermekemmel két évig Kaliforniában éltünk, s természetesen ott sem hagytam fel a modellkedéssel. Mégis egy napon ráébredtem arra, hogy ez már nekem nem elég.

Olyasvalamit szeretnék csinálni, ami amellett, hogy motivál, másoknak is örömöt okoz.

Emlékszem, hogy egyszer egy hosszú nap után, amikor hazaértem, épp ezek a gondolatok jártak az eszemben. Nekiálltam főzni, s miközben a konyhában sürögtem-forogtam, a férjem odajött hozzám beszélgetni. Látta rajtam a vívódást, tanácstalanságot, majd rám nézett, s csak annyit mondott,

„A főzés”! Először csak mosolyogtam, az ötleten, de ő folytatta. „Megtanulod, és séf leszel, utána lehet főzőműsorod, vagy akár éttermet is nyithatsz”. Még aznap éjszaka megnéztem az összes kulináris iskolát Kaliforniában, majd szeptembertől beiratkoztam a New School of Cooking főzőiskolába. Kulináris művészetekből szereztem diplomát, mely a francia konyhaművészet alapjait tanítja meg. De megsúgom, hiába ismertem és tanultam meg a nemzetközi konyhaművészet csínját-bínját, továbbra is a magyar konyha ízei vonzanak a leginkább."

Adri persze elárulja, ez a szerelem nem felnőttfejjel kezdődött. Már gyerekkorában is nagyon szeretett a nagymamája mellett lábatlankodni a konyhában.

Ezek a jóízű, jó hangulatú főzések korán ráébresztettek arra, hogy az étkezés összetartja a családot. Éppen ezért a mai napig nagyon fontosnak tartom, hogy a fiaimmal is együtt főzzünk, süssünk.


Számomra fontos, hogy lássam a férjem és a fiaim elégedett arcát, s jó érzés tudni, hogy ételeimmel egyben az egészségükre is oda tudok figyelni. Receptjeim között éppen ezért rengeteg ötletet adok arra, hogy lehet a hagyományos magyar finomságokat egészségesebben elkészíteni.

Szeretném, ha minél több emberhez el tudnám juttatni receptjeimet. Szeretném, ha minél többen megtudnák, hogy lehet egészségesebben, időtakarékosabban és akár költséghatékonyabban is főzni.

Mindezt Adrienn a %% olvasóinak is hétről-hétre megmutatja majd. Fantasztikus receptjeit és ötleteit nálunk is olvashatjátok!

 

És ezeket olvastad már?