OTTHONKA

A legjobb ötletek, hogy terítsd meg az asztalt karácsonykor

A karácsony különleges alkalom, hiszen az egész évi hajsza után végre együtt lehet a család. Fontos, hogy ennek a szép estének a vacsoraasztalnál is megadjuk a módját. Csodálatos ötleteket mutatunk!

Ha még nincs ötleted  az idei karácsonyi terítékhez, az alábbi inspirációk egészen biztosan a segítségedre lesznek. Fontos szempont, hogy az asztal ünnepélyes, dekoratív legyen, de ne kelljen vele órákig foglalkoznod. Így tedd az ünnepi terítéket és karácsony napját is egyedivé!

1. Használd a karácsony színeit!

Terítsd meg az asztalt egy piros terítővel, használj zöld szalvétát, piros masnit, egyszerű nyers színű vagy fehér étkészletet, gyertyákat. Néha az egyszerűbb a szebb, így vigyázz arra, hogy ne lőj túl a célon. Lehet, még kiegészítenéd a dekorációt angyalkákkal is, de távolodj el egy kicsit az asztaltól, tekints rá, és látni fogod, mi az, ami már nem odavaló. Így varázsolj karácsonyi hangulatot, tedd klasszikusan letisztulttá az ünnepet!

2. Nem hibázhatsz, éljen az egyszínűség!

Idén nagy divat a szürke színvilága az ünnepi asztalon. Igényesen, szépen dekorálhatod akár az egész szobát, minden anyag, forma, kellék választásával használd ki azt a harmóniát, amit az egymáshoz illeszkedő árnyalatok biztosítanak.

3. Díszíts természetes anyagokkal!

Ha eredeti faasztalod van, akkor még a terítőt is elhagyhatod. Egyszerű, fehér étkészletet használj, díszítsd az asztalt karácsonyi keksszel, fahéjjal, tobozzal, mézeskalács csillaggal, fenyőgallyal. Elhelyezhetsz akár narancsot is a tányér mellé. Ízléses, természetes látvány tárul majd eléd. Nem kell új abroszt és teljes dekorációt venned!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?