OTTHONKA

A legjobb ötletek, hogy szépen feldíszítsd szeretteid sírját

Néhány kreatív ötlet, gondolat, hogyan fejezd ki szeretetedet, fájdalmadat, és hogyan oldódj fel egy kicsit az alkotás örömében.

Halottaink emlékét örökké a szívünkben hordozzuk. Minden év november 2-án ezt az érzést megpróbáljuk látványban is kifejezni. Valami kézzel foghatót, szemmel láthatót készülünk ajándékozni annak, aki ezt már csak a túlvilágról értékelheti. Az elvesztés fájdalmát kicsit oldhatja az alkotás öröme. Lelkünk felszabadul, amikor valami szépet, egyedit találunk ki, és magunk is valósítjuk meg. Minden érintéssel, mintha őt simogatnánk.  

HOGYAN CSINÁLD:

1. Először nézz körül otthon: gyűjtsd egybe az összes anyagot, díszt, kis emléket, amit felhasználhatsz. Lehet ez rafia, szalag, üvegedény, műanyag figura, képecske, parkban talált szép termés, bogyó, gally.

2. Vásárolj pár gyertyát, virágot, zöldeket.

3. A kompozíciót állíthatod vázába, vödörbe, cserépbe, lapos tálban speciális, vízzel elárasztharó salak-szivacsba. Rátűzdelheted fenyőalapra, gallyakból font koszorúra, mind szépen mutat.

4. Tehetsz mellé dísztököcskét, száraz terméseket (vadgesztenyét, fenyőtobozt, dekoratív óriásmagvakat).

5. Egy-egy, drótra tűzött kis figura, ábra, képecske hordozhat olyan üzenetet, amit csak te és Õ érthet...

6. Fehér, fekete vagy színes kavicsokkal körberakhatod a csendéletet, de akár kis mozaik képet is kirakhatsz a kavicsokból.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?