OTTHONKA

A kerti fapad már a múlté, ez lett az új és olcsó divat

Unod az olcsó minőségû, jellegtelen kerti bútorokat? Ne vásárolj másikat, készítsd inkább magad, egy új, megdöbbentő anyagból. A szomszédaid téged fognak utánozni.

Unod az ósdi fapadot a kertedben? Eleged van az ócska, törékeny, morzsolódó, karcolódó és nagyon könnyen piszkolódó műanyag kerti bútoraidból is? Nem szeretnél vagyonokat költeni újabbakra? És főleg, van kedved, időd valami egészen újat, dögöset alkotni? Mégpedig a saját kezed munkájával! Valamit, amit a szomszédaid, barátaid hamarosan utánozni kezdenek? Akkor fordulj egy egészen új megoldás, egy új anyag felé!

Ez pedig a beton.

Miért?

  • Mert elég nehéz ahhoz, hogy biztonságos legyen.
  • Mert mint a lego, rengeteg variációban felhasználható, egymásra, egymásba rakható.
  • Változatos formákban kapható.
  • Könnyen festhető.
  • Dekoratív, merész, újszerű, praktikus.
  • Hideg, meleg, eső, szél nem árthat neki,

 

Mutatunk pár megoldást, hogy te is kedvet kapj:

A képen látható módon pakold egymásra a beton elemeket. Hogy el ne mozduljanak és stabilan álljanak, speciális beton ragasztóval ragaszd egymásra őket. A megfelelő magasságban told át a léceket a lyukakon. Kész az egyszerű kerti pad.

A gyerekek és a felnőttek is imádni fogják.

A beton elemeket be is festheted. Választhatsz élénk színeket, de elegáns pasztellt is. A rátett ülőpárna színe harmonizáljon az elem színével.

A kertben, a nyárson sütés szentélyét, akár három oldalról körbe is építheted padokkal. Jó helykihasználású, barátságos, hangulatos ülőke.

Ha igazi kényelemre vágysz, és nagyon felbátorodtál, készíts támlás kerti padot! Itt különösen fontos, hogy az elemek jól össze legyenek ragasztva.

Itt a kerti, támlás pad színes változata.

Kombinálhatod a kerti padot a sziklakerttel is.

 

A háttámlás ülőpad és az asztal tartópillére is 2-2, dupla lyukú betonelemből készül.

1. Helyezd kellő távolságra egymástól a betonelemeket. Ragaszd őket egymásra.

2. Illeszd a gyalult négyszög léceket a betonelem fölső lyukaiba, és máris kész az ülőpad. Karfának még megtoldhatod 1-1 egylyukú elemmel. Színes textillel behúzott szivacsból puha ülő- és háttámlát készíts.

3. Az asztalhoz a léceket a két oldalon elhelyezett dupla betonelem tetejére tedd.

4. A léceket rögzítsd egymáshoz erős, műanyag zsineggel.

Itt már megindulhat a fantáziád. Legoszerűen, az irányokat variálva pakold egymás tetejére az elemeket. Rendkívül mutatós, ha a beton anyagát festéssel rejted el. Festheted az egész bútort egy színűre, de akár 2-3 színt is variálhatsz. Ez esetben az ülést borító textília egyszínű legyen. A fölfelé kandikáló négyzetes, üres lyukakba illeszthetsz virágládát (virággal).

Veheted rusztikusra is a stílust, mint ezen a képen látható. A beton elem és a léc is nyersre van hagyva (bár ez utóbbi csupán látszólagos).

Ha a lakásba, az erkélyre kerül, akkor elegáns hatású, ha finomabb kidolgozást alkalmazol. Fesd le a beton elemeket és a fát is. A huzat készülhet bőrből, szaténból is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?