OTTHONKA

5 ingyenes program gyerekkel a hétvégére

Olcsón is kihozhatod a pünkösdölést! Ha már a nyaralásra spórolsz, nem árt, ha megúszod a belépőt.
  • Szerző: Ripost

Budapesten és vidéken is Dunát lehet rekeszteni a hosszú hétvégére időzített programokkal, ezek többsége viszont belépőjegyes. Ha családi programot szerveznél, de maximum a fagyira szeretnél költeni, olvasd el a ötleteit!

1. Budai Arborétum: a Corvinus Egyetem Villányi úti campusa körül mostanában elég nagy a felhajtás: ha eddig nem ismerted, itt az idő, hogy még az eladás előtt kigyönyörködjétek magatokat a 7,5 hektáros pazar kertben!  A Móricz Zsigmond körtértől egy köpésre csak besétáltok a kapun és máris lehet halakat etetni a tóban, megkeresni a rovarhotelt, számolgatni az éppen virágzó bokrokat és találgatni, hogy éppen melyik madár fütyül a fülünkbe. Virágot szedni viszont tilos!

2. Gellért-hegyi csúszdapark: nem állítjuk, hogy nem népszerű, de sokkal kevésbé felkapott, mint a Hajógyári-szigeten található testvére. A Gellért térről indulva két kihívással kell megküzdeni: egyrészt megtalálni az oda vezető ösvényt, aztán eltervezni, hogy hogyan fogjuk lerobbantani a gyerekeket a csúszdákról, amikor végre indulnánk.

3. Tűzoltómúzeum: kevés olyan múzeum van Budapesten, amit a kölkök is élveznek és még belépőt sem kérnek, itt viszont be lehet öltözni igazi felszerelésbe, légvédelmi szirénát lehet tekerni és utána legalább egy hétig tűzoltósat lehet játszani.  

 

Ha messzebb is elmennél

4. Velence Plázs: hivatalos nevén a Velencei-tó Kapuját tavaly adták át. Előtte sokan szidták, mert az utolsó szabadstrand helyén épült, de a megnyitó után a fanyalgók sem tudtak benne kivetni valót találni. A Déliből induló vonat 500 méterre áll meg a minitengerparttól, onnan pedig nincs más dolgunk, mint homokozni, kavicsokat dobálni a vízbe és békát kergetni a parton.

5. Pünkösdi Virágálom Székesfehérváron: szintén egy busszal és vonattal is könnyedén megközelíthető helyszín, ami ráadásul virágba is borul. A legtöbb szobrot és középületet virágba borítják a hétvégére és családi programokkal várják az érdeklődőket  - például minden nap délután 4-kor interaktív körsétát tartanak a gyerekeknek.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?