OTTHONKA

13 tipp, hogy jól aludj a hőségben is

Te sem tudsz aludni? Összeállítottunk neked egy hasznos, de egyszerû listát, hogy az éjszakai alvásod a nagy melegben is nyugodt legyen, amikor a hőség már elviselhetetlen méreteket ölt.
címkék:

Amikor a nyitott ablak, vagy a légkondi már nem elég…

 1. Csinálj kereszthuzatot! Nyiss ki egy ablakot, szemben a ventilátorral, úgy, hogy az ágyad a kettő között legyen.

 2. Tartsd hűvösen a fejed! Mindenképp cseréld le nagy puha párnád kicsi keményre! Lehet, hogy nem tudtad, de a puha párna jóval tovább tárolja a hőt.

 3. Öltözz kényelmesen az alváshoz! Viselj laza, pamut hálóruhát. Persze sokan esküsznek a meztelen alvás kényelmére. Ez a döntés a tiéd! De a műszálas ruhát ebben a melegben mindenképpen kerüld.

 4. Nedvesítsd be a hajad! Ha nem bánod, hogy kicsit vizes lesz az ágyad, feltétlen próbáld ki ezt a módszert! A fej hűtése sokat segít abban, hogy jobban tudj aludni.

 5. Feküdj alacsony helyre! A legjobb, ha egyenesen a földre dőlsz le! Ha így teszel, kihasználod, hogy a meleg levegő felfelé száll, szóval ő fenn, te meg lent leszel!

 6. Fagyassz egy palackba vizet! Egy átlagos, jól záródó flaska nagyon jól jöhet az ágyad hűtéséhez. Csak töltsd meg, és tedd a mélyhűtőbe. Jó társad lesz a forró éjjelen.

 7. Használj hideg takarót! Igen, jól olvastad! Fogj egy nedves plédet és fagyaszd le, majd fogd hozzá egy száraz lepedőhöz, így bújj az ágyba. Míg elalszol, addig tutira hűvösen tart.

 8. Vegyél hideg lábfürdőt! Tedd a lábaidat nagyon hideg vízbe, mielőtt lefekszel. A bokádon, a lábadon lévő pulzuspontjaid nagyon érzékenyek, így sokkal gyorsabban le fogsz hűlni.

 9. Csinálj hűvös szellőt! A nyitott ablak elé egy átnedvesített szövetet/függönyt akassz! Az ezen keresztül átáramló levegő sokkal hűvösebb érzetű, szinte azonnal felfrissülést hoz.

 10. Fagyaszd le a levegőt! A ventilátorod elé tegyél egy tálba jó sok jégkockát, és irányítsd rá a szelet. Ahogy lassan olvadoznak a kockák, a ventilátor úgy szórja szét a hűvös szellőt.

 11. Lógj! Bizony, jó ötlet! Aludj függőágyban. A levegő így könnyebben átjár.

 12.  Válj múmiává! Tekerd magad egy nedves takaróba. A legendák szerint az ősi egyiptomiak ezt alkalmazták a hőség ellen. Ha nekik működött, egy próbát neked is megér!

 13. Vacsorázz átgondoltan! Például egyél kevesebb húst. A hús emésztésekor ugyanis a szervezeted több hőt termel. 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?