OTTHONKA

10 tipp, ha lusta vagy takarítani az autódat

A legtöbb autó nem csupán közlekedési eszköz, hanem irodaként, étkezőként, gardróbként is funkcionál. De mindegy is, hogy mit csinálsz az autódban, nem kell, hogy az utastérben a piszok és a véget nem érő rendetlenség legyen az úr.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mutatjuk a legjobb ötleteket, hogy autód tiszta és rendes legyen:

1. Ne egyél az autóban

Ha kibírod, hogy nem eszel-iszol az autóban, máris sokat teszel a tisztaságért. Elkerülheted a foltokat, morzsákat és a szétszórt étkezésből visszamaradt csomagolóanyagokat.

2. Ápold a karosszériát viasszal

Kis plusz munka, ha mosás után átkened az autódat viasszal, azonban a befektetés megtérül, mivel a kosz  lepereg, és a következő mosás jóval könnyebben megy majd.

3. Tisztítsd meg a cipőd

Soha ne ülj be sáros, durván piszkos cipővel a kocsiba! Nemcsak a kocsid lesz koszos, de balesetveszélyes is lehet, ha lecsúszik a lábad a pedálról. Mielőtt beszállsz, ütögesd le a cipődről a rárakodott szennyeződést!

4. Gyerek a kocsiban: legyen fegyelem!

Valljuk be őszintén, ha gyerekek utaznak benne, igencsak megváltozhat az autó korábbi állapota. Itt remek ötleteket találhatsz, hogy tartsd rendben az autódat, ha gyerekkel utazol.

5. Ne hagyj időt a kosznak

A foltokat ne hagyd sokáig a kocsidban időzni. Minél később állsz neki az eltüntetésének, annál nehezebb lesz a dolgod. Próbáld meg rögtön eltávolítani, sok esetben ilyenkor a meleg szappanos víz is elegendő.

6. Kiszálláskor szedd össze a felesleges dolgokat

Minden alkalommal vedd magadhoz a szemetet. Csak egy mozdulat, így viszont nem tud elhatalmasodni a káosz az autódban. Mindent szedj össze, aminek nem ott a helye!

7. Garázs: állj be, ha teheted!

Ha van lehetőséged, parkolj zárt térben, így sokkal tovább tisztább marad az autód!

8. Legyen egy szemetes az autódban

Tegyél egy kis szemetest az autódba, így sokkal nagyobb százalékban egyenesen odakerül a szemét, mint a padlón, ülésen szétdobálva.

9. Legyen rutin az autótakarítás!

Jelölj ki a naptárban egy rendszeres időpontot a takarításra. Így sokkal könnyebb a tervhez tartanod magad, ráadásul egy gyakran karbantartott autó takarítása gyorsabban megy!

10. Tartsd tisztán, így tiszta marad!

Egy tiszta autóban jobban ügyelsz a rendre, tisztaságra, mint egy koszosban. A rendetlenség további rumlit eredményez, míg a rendezettség a rend a fenntartására ösztönöz!

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?