OTTHONKA

10 mondat, amit soha ne mondj az anyósodnak!

Az anyós- meny kapcsolat általában nem zökkenőmentes. Csak a legszerencsésebbek ússzák meg komoly konfliktus nélkül. Ha ügyes vagy, elejét veheted a feszültségnek és a nagy veszekedéseknek. Mutatjuk, mit ne mondj soha!

Az anyós-meny kapcsolatban mindkét fél szeretné, ha a saját érdekei érvényesülnének. Az anyós nem szeretné elveszíteni fiát, az ifjú feleség szeretné megteremteni családját, saját szabályaikkal, ami neki és a férjének is megfelel. Ideális esetben sikerül egyensúlyba hozni a két oldalt, és a kedves anyuka a fia mellé kap egy lányt is. Rosszabb esetben mindig lesz egy kis feszültség a hölgyek között.

A következő mondatokat kerüld, és talán megúszod az atomkatasztrófát!

1. "Bármikor szívesen látunk, be sem kell jelentkezned!"

Az ajtónk mindig nyitva áll politika legtöbbször visszafelé sül el. Az anyós ugyanis komolyan veszi, és él is a lehetőséggel. A legjobb, ha csak akkor jön, ha hívjátok, de minimum az elvárható, hogy jelezze előre az érkezését.

2. "Nem kérdeztem a véleményedet!"

Megeshet, hogy olyan dolgokba szól bele, amiben nem kértétek ki a véleményét. Lehet, hogy felmegy benned a pumpa, de beszéljetek erről később és férjeddel és együtt közöljétek, hogy ilyen esetekben ketten döntötök, és ha tanácsra van szükségetek, közölni fogjátok vele.

3. "Nem hiszem el, hogy erre a pártra szavaztál!"

A politika és a vallás egy családi vacsorán a legnagyobb csaták melegágya. Kerüld ezeket a témákat! Nem jöhetsz ki győztesen, csak felesleges köröket futsz, és generálod a feszültséget!

4. "Miért nem tanítottad meg a fiadat, hogy..."

Soha ne vond felelősségre az anyósod a férjed hibáiért. Te őt választottad, minden jóval és rosszal együtt. Változtatni úgysem tudsz, maximum csak új szabályokat vezethetsz be, hogy nálatok ez ne így működjön. De nincs értelme ujjal mutogatni.

5. "Jobban érzem magam a saját családommal!"

Természetes, hogy a családoddal sokkal kényelmesebb, és jobb mondjuk ünnepelni. Ennek azonban ne adj hangot.

Egy-két esemény alól nyugodtan kihúzhatod magad, de minden esetben egyeztess a férjeddel, legyen közös a stratégia.

6. "Remélem, én öröklöm a szekrényed!"

Nem szerencsés az efféle mondatok elejtése, hiszen finoman célzol rá: arra az időre készülsz, amikor ő már nem lesz.

7. "Túl elfoglaltak vagyunk, hogy meglátogassunk!"

Bármennyire is nem kedveled, nem zárhatod ki az életetekből, hiszen a férjed anyja és a gyerekeid nagymamája. Szánjatok időt a látogatásra, de ha nem jön össze túl gyakran, akkor se ez legyen az indok.

8. "Ne gondold, hogy bármikor láthatod az unokáidat!"

Ezzel a mondattal haragíthatod leginkább magadra a drága mamát. Alakítsatok ki egy rendszert, hogy mindenkinek jó legyen. Ne állítsd a párodat két tűz közé, mindig gondolj arra, hogy az anyósod neki mégiscsak az anyukája.

9. "A legjobb, ha ezt a fiaddal beszéled meg!"

Ne háríts minden problémamegoldást a férjedre! Felnőtt emberek vagytok, akik tudnak kulturáltan kommunikálni. Legjobb, ha hárman ültök le az asztalhoz.

10. "Az anyukám ezt úgy készíti, hogy... És a gyerekek azt szeretik!"

Ne kritizáld az ételeket, amiket főz. Ezzel kihívod a sorsot magad ellen. A legfontosabb, hogy soha ne hasonlítsd a saját anyukádhoz. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?