OTTHONKA

10 dolog, amiben segít a ragasztópisztoly

Zseniális eszköz a háztartásban, amit nem csak ragasztásra használhatsz! Rendkívül sok lehetőséget rejt még ez a kis szerkezet! Mutatjuk, hogyan lesz segítségedre a mindennapokban!

Eddig is tudtuk, hogy a ragasztópisztoly nagyon praktikus találmány, hiszen olyan dolgokat is rögzíthetsz vele, amelyeknél más megoldás nem adódna.

Most olyan kreatív ötleteket mutatunk, amik eddig eszedbe sem jutottak volna!

1.
Egy sima, egyszerű üvegvázát vagy mécsestartót is feldobhatsz, ha spirálisan bevonod ragasztóval.

2.
Gyűrű is készülhet belőle. Egy papír vagy szalag segítségével mérd le, hogy mekkora az ujjad kerülete. Ebben a hosszúságban mintázz kedvedre egy üveglapon. Nyomhatsz bele strasszokat és egyéb díszeket is. Ha félkeményre szárad, tekerd össze és rögzítsd friss ragasztóval.

3.
Csúszásgátlóként is remek hasznát veszed, ha a szőnyeg vagy a csúszósabb talpú gyerekcipők talpára nyomsz egy kevés ragasztót.

4.
Nem kell többé attól félned, hogy a gyufa megégeti az ujjad, csak tegyél rá egy pötty ragasztót.

5.Dekorációs festéshez mintázz kedvedre a pisztollyal, majd ha teljesen megszáradt, kend be festékkel és már készítheted is a lenyomatokat vele!

6.
Ha egy mérettel nagyobb a gyűrűd, mint kellene, nyomd a még meleg ragasztóba, így biztos, hogy nem fog lötyögni az ujjadon.

7.
Kisebb szilikonformákba is tölthetsz a ragasztóból, száradás után csak fordítsd ki belőle és fesd kedved szerint a díszeket.

8.
Cseréld le a ragasztót színes zsírkrétára, és már kész is az egyedi pecsétviaszod!

9.
A gyerekek kedvenc fürdőjátékai gyakran bepenészednek. Ezt elkerülheted, ha az aljukon lévő lyukat beragasztod.

10.
Egy üveglapra bármilyen formát készíthetsz, ha egy sablont helyezel alá. Száradás után pedig akár csillámos körömlakkal is szebbé varázsolhatod őket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?