ÉLETMÓDI

Önts ecetet a mosógépbe, és lenyűgöz a hatás

A ruháid tisztábbak, a géped hosszabb életû lesz. Elmondjuk, hogyan csináld.
  • Szerző: FÁB

Egy új mosógép vásárlása nem olcsó mulatság, később a szervizelése is költséges lehet. Ha megfelelően tisztítod és karbantartod, akkor a géped életét is meghosszabbítod, ezen felül hatékonyabb mosással hálálja meg odafigyelésedet a masina. Így láss hozzá.

Felültöltős gépek

Állítsd be a gépet a legmagasabb hőfokra, és önts bele 4 csésze ecetet. Zárd le a gépet, és hagyd néhány percig dolgozni. Ezután állítsd le a gépet egy órára, hogy az ecetes gőz alaposan átjárja minden belső részét, így feloldva és eltávolítva a penészes és gombás lerakódásokat, szennyeződéseket. Ezután indítsd be a gépet, és hagyd, hogy végigfusson a program. Ne feledkezz meg a mosógép külső részeiről és a mosószer-adagolójáról sem. Legjobb, ha ezeken a helyeken ecetes vízbe mártott ronggyal és fogkefével távolítod el a szennyeződéseket.

Elöltöltős gépek

Kevesebb vizet és energiát használnak fel, így viszont nagyobb a lerakódás veszélye. Válaszd ki a legforróbb, fehérítő programot a gépen. Önts egy csésze ecetet a gép fehérítő-adagolójába. Hagyd, hogy végigmenjen a program, Itt se feledkezz meg a külső takarítástól és az adagoló tisztításáról!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?