ÉLETMÓDI

Nézd meg, hogy halad a Liget Budapest Projekt!

Jövő év közepéig az összes nagy beruházás elkezdődik a Városligetben, a fejlesztések kétharmada pedig már most épül, vagy elkészült, a Liget Budapest Projekt munkálatai jól haladnak, várhatóan 2022-re valamennyi új épület állni fog. 2023-ig megnyílik az összes új intézmény, és teljes szépségében kész lesz a megnövekedett és megújított zöldfelületû park is.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

2019 már az átadások éve: az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét már birtokba vehették a múzeumi szakma képviselői. Õsszel Millennium Házaként nyitja meg kapuit a Városliget aranykorát bemutató időszaki kiállítással a felújított egykori Olof Palme Ház, bejárata előtt egy, a Városligetben újdonságnak számító Rózsakerttel.

Szintén még az ősszel a Városligetben a családok birtokba vehetik az ország egyik legnagyobb és legkomplexebb játszóterét. A parkfejlesztés második ütemében kialakítanak több sportpályát és egy két kilométeres, kivilágított futókört is.

2017 év vége óta zajlik a Néprajzi Múzeum ikonikus épületének a kivitelezése, az épület  - amely tavaly az International Property Awards nemzetközi ingatlanszakmai versenyen elnyerte az „Európa legjobb középülete” elismerést, illetve a „World’s Best Architecture” különdíjat -  jövő év végére már szerkezetkész állapotban lesz.

A mélyépítési szakaszt követően javában zajlanak a Magyar Zene Háza kivitelezésének magasépítési munkálatai, egy éven belül szerkezetkész lesz a világhírű japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett különleges épület, amely az egykori Hungexpo irodaházak helyén jön létre.

 Előrehaladott állapotban van a Dózsa György úti mélygarázs kivitelezése is, jelenleg az épület vasbeton szerkezetének kialakítása zajlik. A három szinten, mintegy 800 autót befogadni képes mélygarázst várhatóan már jövő nyártól használhatják majd a Ligetbe látogatók.

 Az autómentes Városliget elérése érdekében további földalatti parkolók is épülnek, az Állatkerti körúton 700, míg a Hermina úton egy 275 férőhelyes létesítmény épül. A Kós Károly sétány forgalommentes sétánnyá alakul, így napi 10-15.000, a parkon áthaladó autótól szabadul meg a Liget.  

További nagyszabású fejlesztések - Új Nemzeti Galéria, Magyar Innováció Háza, Városligeti Színház - az év végén, a jövő év elején veszik kezdetüket.

címkék:
És ezeket olvastad már?