ÉLETMÓDI

Na, ezért tedd a cipőt a hűtőbe! - 5 fantasztikus házi praktika

Olyan trükköket mutatunk, amik garantáltan könnyebbé teszik az életed, pedig álmodban sem gondoltad volna!

Ezekkel a házi praktikákkal egy csapásra megoldódik rengeteg korábbi bosszúságod, és ami a legjobb: végtelenül egyszerűen kivitelezhetők!

1. Kellemetlen szagú cipők

Csomagold be a cipőt egy jól záródó zacskóba a higiénia kedvéért, majd tedd be egy éjszakára a cipőt a fagyasztóba. A hőmérséklet elpusztítja a cipőben lévő baktériumokat, elűzik a szagokat és nem kell feszengened, amikor a lábbelit legközelebb újra felveszed. Vagy inkább: le...

2. A legegyszerűbb otthoni légfrissítő

Önts egy csepp kellemes illatú illóolajat a villanykörtére. Amikor este felkapcsolod a lámpát, akkor a villanykörte melegének hatására a olaj párologni kezd és kellemes illattal tölti el a helyiséget.

3. Beszáradt toll

Ha a golyóstollad beszáradt, néhány másodpercre tartsd egy öngyújtó lángjához a hegyét, és máris folytathatod az írást.

4. Bort innál, de nem találod a dugóhúzót?

Felejtsd el, hogy belenyomkodod a dugót az üvegbe! Ez csak macerás és fárasztó folyamat, amitől ráadásul szétforgácsolódik a parafa, és elrontja a bor élvezetét. Fogj egy csavart, csavard bele úgy a dugóba, hogy a vége kilógjon, majd fog meg a végét egy fogóval és egyszerűen húzd ki a dugót az üvegből!

5. Árcédulák és matricák eltávolítása

Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor veszel egy új tárgyat, de elcsúfítja a lekapart címke utáni ragasz a felületét. Mielőtt a címkét lehúzod, fújd meg forró hajszárítóval a tetejét, és nyom nélkül fogod tudni eltávolítani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?