ÉLETMÓDI

Most kaptuk: Fontos dolog derült ki a jövő évi matematika érettségiről

Az biztos, hogy sok végzős középiskolás kap szívéhez a hír hallatán. Ez a kötelező középfokú nyelvvizsga után következő legnagyobb nehezítés. Szerencsére nem olyan borús a helyzet, mint elsőre látszik, matekban is van mentőöv!
  • Szerző:

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jön a kötelező emelt szintű matek érettségi – 2020-tól már csak ezzel lehet bekerülni számos egyetemi szakra

Debrecen, 2019. május 6. MTI/Czeglédi Zsolt

2020-tól legalább egy középfokú nyelvvizsga és minimum egy emelt szintű érettségi kell majd az egyetemi továbbtanuláshoz, számos mérnöki és gazdasági szak esetében pedig kötelező lesz, hogy matematikából emelt szinten adjanak számot tudásukról a felvételizők. Emiatt jelentősen növekedni fog a matematikából emelt szinten érettségiző diákok száma, a felkészülésüket pedig mostantól egy hazánkban már bevált online oktatási platform is segíti.

Magyarországon elsőként a mateking.hu rukkolt elő emelt szintű matek érettségire felkészítő videós tananyagokkal. „Sőt, több ez mint videó: egy teljesen új oktatási technológia, ami lehetővé teszi, hogy videóként, és lépésről lépésre is megtekinthető legyen a tananyag. Segít a matektanulásban és az emelt szintű érettségire való felkészülésben” – fogalmazott Mosóczi András egyetemi óraadó, a négyszeres Év Honlapja díjas Mateking.hu weboldal alapítója.

A felsőoktatási törvény és a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendelet szerint jövőre már azokon a szakokon is kell legalább egy emelt érettségi, amelyekre eddig középszintű vizsgákkal is be lehetett kerülni. Ilyenek lesznek a mérnöki és gazdasági szakok is, ahol sok helyen a felvételnek feltétele lesz az emelt szintű matematikaérettségi teljesítése is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?