Létrehozva: 2020.12.02.

Miért kerül ennyibe a mellnagyobbítás? (x)

Az ISAPS (Nemzetközi plasztikai sebészeti társaság) tanulmánya alapján 2018-ban 1.862.506 mellnagyobbító műtétet végeztek szerte a világban, ami 11%-kal több mint az előző évben. Ezekből a számokból is kiderül, a nők számára a nőiesség megélésében, az egészséges önbizalmuk visszaszerzésében mekkora fontossággal bír ez a testrészük.

A mellnagyobbítás a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás világszerte, az elvégzett műtétek száma évről évre nő. A túl kicsi, vagy a szoptatás után, illetve az idő múlásának köszönhetően megereszkedett mell a szexuális életben is zavaró tényező lehet, ez pedig kihathat a párkapcsolatukra is. Mielőtt a nők rászánják magukat a műtétre, információt gyűjtenek be magáról a beavatkozásról, a szóba jöhető plasztikai sebészekről és nem utolsó sorban az árakról. A végső döntés meghozatalában az áraknak nagy szerepe van.

Lássuk, miből is tevődik össze a mellnagyobbító műtét végső ára?

  • Az orvos ideje. Az orvos személyes konzultáció alkalmával találkozik először a pácienssel, ez egy fontos momentum, ekkor dől el, milyen implantátumot választanak a mellnagyobbításhoz. A műtéti beavatkozást altatásban végezik, időtartalma kb. 1 -1,5 óra. A műtét utáni éjszakát a páciens a klinikán tölti, ilyenkor elkél a szakszerű, gondoskodó segítség. A páciens 2-3 nap múlva visszatér a klinikára kötözésre, majd 2 hét múlva varratszedésre. Hat hét elteltével újabb kontroll következik, amikor az orvos felméri, minden rendben van-e. Az után követés időszaka egy évig tart: három hónap, fél év múlva és egy év múlva újabb kontrollvizsgálatra van szükség.
  • A mellimplantátum alakja, mérete. Az esztétikai célból végzett mellnagyobbító műtétekhez többnyire szilikon géllel töltött implantátumok a legalkalmasabbak, mert a szilikon sűrűsége, konzisztenciája hasonlít a legjobban az emberi szövethez. A minőségi, biztonságos mellimplantátumok gyártását hosszú technológiai kísérletek és klinikai vizsgálatok előzik meg, így az implantátum árában nemcsak az anyagköltség szerepel.
  • A színvonalas műtő. Egy saját műtő nagyon nagy befektetés a szigorú egészségügyi feltételek miatt, a fenntartása nagy odafigyelést és költségeket igényel. Ma már előírás, hogy a műtők mesterséges levegőellátó rendszerét steril klímaberendezéssel kell biztosítani, ami óránkénti 20-szoros légcserét biztosít. Ez azért fontos, mert a műtéti sebek elfertőződésnek egyik legfontosabb terjesztő közege a levegő, tehát a műtő levegőjének speciális követelményeknek kell megfelelnie.
  • A műtétet végző team. A műtéteket nem egyedül az orvos végzi, legalább négy ember segíti őt ebben. Az altató orvos, az altató orvos asszisztense, a műtősnő és az ő asszisztense. Összehangolt munkájuk eredménye, hogy a műtét problémamentesen zajlik le.
  • A műtéthez szükséges anyagok. Az altatáshoz szükséges szerek, a sterilitást biztosító, egyszer használatos ruhák, maszkok, a műtét utáni a fájdalomcsillapítók, antibiotikum és más gyógyszerek szintén a költségek részét képezik.
  • Az orvos személye, képzettsége. A plasztikai sebész is, mint az orvosok általában folyamatosan továbbképzi magát. A tanulással nem áll le az orvosi egyetem és a szakvizsgára való felkészülés után sem. Ha képben akar lenni a legújabb technikák terén a plasztikai sebészetben, nemzetközi kongresszusokon, képzéseken kell évente akár többször is részt vennie. Olvasnia kell a nemzetközi szakirodalmat, kapcsolatban kell állnia külföldi kollegákkal, klinikákkal.
  • Az orvosi információ és a marketing. Mindez arra szolgál, hogy az információ sok emberhez eljusson. Ezt a tevékenységet hozzáértő emberek végzik, akinek a munkáját honorálni kell.
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

    origo.hu

    Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

    borsonline.hu

    „Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

    mandiner.hu

    Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

    mindmegette.hu

    Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

    mandiner.hu

    Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

    origo.hu

    Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

    mindmegette.hu

    Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

    ripost.hu

    Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    ÉLETMÓDI

    360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

    ÉLETMÓDI

    Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

    ÉLETMÓDI

    Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

    ÉLETMÓDI

    Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

    ÉLETMÓDI

    A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

    ÉLETMÓDI

    Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

    ÉLETMÓDI

    Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

    ÉLETMÓDI

    Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!