Létrehozva: 2020.07.08.

Mi van, ha túl szűk?

Kihíztuk? Véletlenül egy számmal kisebbet sikerült vennünk? Van megoldás, ha nem is mindig.

Túl szűk a farmer? Mutatjuk a megoldást!

Ha a koronavírus-karantén alatt felszedtünk néhány kilót és kicsit szorít a nadrág, akkor sem kell egyből nagyobbat venni. A kedvenc nadrágunk anyaga szerencsére kicsit nyújtható.

Így húzzuk nagyobbra

Spricceljük be az anyagot kéz meleg vízzel és fektessük a padlóra. Álljunk a nadrágszárak végére, hajoljunk előre, és a kezünkkel húzva a derékrészt, jól feszítsük meg. Húzgáljuk szét minden irányban. Addig nyúlik csak, míg nedves. Ezért, ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, vizezzük be újra, és folytassuk a műveletet.

Növeljük meg az övrészt

Ez a megoldás egy kis kézügyességet igényel, de ha szeretünk szabni-varrni, ez sem jelenthet problémát. Bontsuk fel az oldalvarrásokat 6-8 cm hosszan. Vágjuk szét az övrészt is ezen a helyen. Toldjunk bele egy szükséges méretű farmerdarabot vagy akár egy stílusos bőrt, műbőrt. Ezzel megnövelhetjük a nadrág derékbőségét, és újra könnyedén felhúzhatjuk.

Fürödjünk benne a kádban

Húzzuk fel a farmert, és ereszkedjünk bele nadrágostól az előkészített, jó meleg vizes kádba. A meleg hatására a textil szálai meglazulnak kissé, és engednek a feszességükből. A tágítás után függesztve hagyjuk megszáradni.

És ha szorít a cipő?

Ha egy kicsit szorít, nem kell kidobni, mert van néhány remek módszer, amelyekkel könnyedén kitágíthatod a cipődet.

1. Hajszárító

Egy vastag pár zoknival tömd ki a cipőt és hajszárítóval melegítsd néhány percig. Ezzel a módszerrel pár perc alatt kitágíthatod a cipőd.

2. Kend be alkohollal

A cipő belsejét kend be alkohollal, vegyél fel egy harisnyát és húzd a lábaidra a cipőt. Viseld pár percig, próbálj meg járkálni benne.

3. A gőz is segíthet

Egy nagyobb edényben forralj vizet. A cipőt tömd ki valamilyen vastag anyaggal. Mikor forr a víz tartsd felé legalább 5 percig.

4. Olaj

Ha csak a kis lábujjadnál nyom, vagy a sarkadnál, kend be olajjal a cipő belsejét és vedd fel egy kicsit. Ha nem tudod sokáig hordani, akkor kend be alaposan olajjal és tömd ki valamivel, hagyd úgy néhány órán át.

5. A hideg is jót tesz

Egy pamut anyagot nedvesítsd be és tömd ki vele a cipőt, tedd egy órára hűtőszekrénybe.

Cipőtágító szer

Sok cég kínálatában találsz cipőtágító szereket. De még mielőtt megveszed a megfelelő cipőtágítót, győződj meg róla, hogy ahhoz az anyaghoz való, amiből a cipőd készült. Ahhoz, hogy 100%-ban biztos legyél benne, fújd be vele a lépőd egy kevésbé látható részét és nézd meg, hogy elszíneződik-e tőle az anyag. Amikor pedig az egész cipőt lekezeled vele, járj a cipőben addig, ameddig a gyártó javasolja.

Kezeld hűvösen

A szűk cipőn jéggel is segíthetsz. Hogyan csináld? Elég, ha megtöltesz vízzel egy műanyag tasakot és alaposan lezárod. Aztán pedig – tedd bele a cipőbe, hogy teljesen kitöltse a belsejét. Aztán az így előkészített cipőt tedd a fagyasztóba. A víz, melynek térfogata megnő a hideg miatt, belülről tágítja a cipőt. Tartsd a fagyasztóban, amíg a víz megfagy, aztán pedig járkálj addig a cipőben, amíg normál hőmérsékletű nem lesz. Ez a módszer a bőrcipők esetében válik be leginkább. Ne felejtsd el, hogy nem kell túl sok vizet engedni a zacskóba – hiszen nem szeretnéd, hogy a bőr túlságosan kitáguljon és megrepedjen.

 

Tágítás a cipésznél...

Lehet, hogy nem tudtad, de a cipésznél is ki lehet tágítani a cipőt. Szinte minden cipésznél elérhető ez a nem is drága szolgáltatás. A szakember megfelelően kezeli a cipőd és kitágítja egy speciális sámfa segítségével. Ennek köszönhetően könnyen és gyorsan olyan formájúvá válik a cipőd, mely tökéletesen illik a lábadra.

Érdemes tudni, hogy hogyan lehet kitágítani a cipőt, ugyanakkor jó, ha nem kell bevetned ezeket a módszereket. Mielőtt új cipőt veszel, győződj meg róla, hogy a megfelelő méretet választottad. A netes vásárlások esetében pedig – mérd meg pontosan a lábfejed, majd hasonlítsd össze a gyártó által megadott betét-méretekkel. Ha inkább az üzletben szeretsz vásárolni, akkor az a legbiztosabb, ha késő délután vagy este mégy cipőt venni. Ugyanis ekkor a legnagyobb a lábfej, az egész nap után egy kissé duzzadt. Ha reggel veszel cipőt, akkor előfordulhat, hogy a következő néhány este után túlságosan szűk lesz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!