ÉLETMÓDI

Megszabadulnál a hasi zsírtól? Így tudod elérni!

Mondj búcsút az úszóguminak, és hozd a legjobb formádat idén nyáron!
  • Szerző: FÁB

A hasi zsír, az úszógumi az egyik legmakacsabb, amikor azzal szembesülsz, hogy fogyni szeretnél. Tudjuk már, hogy nagyrészt az étkezés befolyásolja a fogyást, de persze az edzés is fontos kiegészítője az átalakulásnak. Ha ezt az útmutatást követed, akkor végre búcsút inthetsz a deréktáji súlyfölöslegnek, és legjobb formádat hozhatod!

Az étkezés

Nem elég odafigyelned a kalóriákra és arra, hogy lehetőleg hagyd el a cukrot az étkezéseidből. Fontos azzal is szembenézned, hogy a kis pocak gyakran annak is köszönhető, hogy levegő szorul az emésztőrendszeredbe. Akkor is előfordulhat ez a gond, ha túl kevés rostot eszel, és sajnos akkor is, ha sok olyan táplálékot veszel magadhoz, melyek puffasztanak. Legjobb, ha sok rostos ételt fogyasztasz, de például a hüvelyeseket csak mértékkel, és gyakran eszel áfonyát, mely bizonyítottan segít a problémán.

A kardió edzés

Tanulmányok azt mutatják, hogy a leghatékonyabb edzés, ha sprinteket iktatsz a kardió edzésbe. Amikor futsz, biciklizel vagy úszol, iktass be 10-60 másodperces blokkokat, melyek során fokozod az iramot. Ez igazán hatékony módja annak, hogy látványos eredményeket érj el!

Az erősítő edzés

Nagyon jó, ha klasszikus felüléseket végzel, de tartsd szem előtt, hogy ez csak az izmok egy részét mozgatja meg. Variáld a gyakorlatokat, végezz olyan mozdulatsorokat is, melyek az oldalsó hasizmot és a hasad alsó részét mozgatják át. Próbáld ki például ezeket a gyakorlatokat, hogy alapos munkát végezz!

És ezeket olvastad már?