ÉLETMÓDI

Meghökkentő lesz a szeptemberi időjárás, erre senki sem számított

Váratlan eseményeket hoz a következő 1 hónap időjárása. Nézd meg, hogyan alakulnak a hetek.
  • Szerző: Ripost

Amilyen szeszélyes volt az idei nyár, olyan meglepő lesz a szeptember, méghozzá több szempontból is. Ha még tervezel egy őszi vakációt, és reménykedtél benne, hogy lesz egy igazán vágyott vénasszonyok nyara, akkor feltétlenül jó hírünk van. A következő hetek ugyanis neked fognak kedvezni.

Szeptember első felében csaknem 30 fokot elérő csúcshőmérsékletre számíthatunk, méghozzá nagyrészt zavartalan napsütéssel. A szeptember első hétvégéjét követő átmeneti lehűlés és eső ugyanis gyorsan tovább áll, nyomában száraz, legfeljebb enyhén felhős idő, nyárias meleg fog kísérni minket egészen a hónap közepéig.

A szeptemberi meglepetést nem csupán az adja, hogy szép hosszan tartja majd magát a jó idő, hanem az is, hogy az éjszakai lehűlés szinte teljesen kiegyensúlyozott marad. Már a hónap első napjaiban is 13-14 fokra esett vissza a legalacsonyabb hőmérséklet, ennél rosszabbra pedig szerencsére nem is kell készülnünk. Mintha az éjszakák és a hajnalok egyáltalán nem is vennének majd tudomást arról, hogy a hónap második felében már elkezdődik az őszi enyhülés, és nagyjából 20 fokos átlagokat mérhetünk a legmelegebb órákban.

Az ősz tehát a szebbik arcával, kíméletesen és meglepően lassan érkezik, így lesz még alkalmunk kiélvezni a napsütéses, enyhe és csak néha-néha esős heteket a mostani előrejelzések alapján.

És ezeket olvastad már?