ÉLETMÓDI

Megható videó: 32 év után találkozott újra elrabolt gyermekével az édesanya!

Ha ma csak egy szívbemarkoló történetről szóló cikket olvas el, akkor mindenképp ez legyen az!

A CCTV kínai állami televízió élőben közvetítette az egyes csatornáján, ahogy újra találkozott az édesanyjával és édesapjával egy férfi, akit 32 évvel ezelőtt raboltak el emberkereskedők a szüleitől a kínai Hszian városában – írja a CNN.

Mao Yin alig múlt kétéves, amikor a szülei egy pillanatig nem figyeltek rá, és ismeretlenek elrabolták egy szálloda főbejárata elől. Az emberkereskedők egy szomszédos tartományban élő férfinak és meddő párjának adták el a csecsemőt, akinek új nevet adtak és hivatalos dokumentumokat csináltattak neki.

Az elmúlt 30 évben a gyerek vér szerinti édesanyja, Li Jingzhi folyamatosan emésztette magát fia elvesztése miatt, de egy percre sem vesztette el a reményt, hogy egyszer újra találkozik vele. A hírek szerint számtalan televíziós programban elmondta a történet, több százezer cédulát osztott szét az évtizedek alatt, sőt, egy civil szervezetet is alapított az eltűnt kínai gyerekek megkeresése érdekében. Az utóbbinak köszönhetően összesen 29 gyereket sikerült újraegyesíteni a családjával, most pedig Li fiának akadtak a nyomára a hatóságok.

Sajtóinformációk szerint egy különleges arcfelismerő program segítette a rendőrséget, akik lakossági bejelentést kaptak arról, hogy egy férfi a nyolcvanas években emberkereskedőktől vásárolt egy gyereket. A hatóságok úgy azonosították Mao Yint, hogy az egyik gyerekkori fotója alapján elkészítettek egy olyan képet, ahogyan most nézhet ki. A nyomozást végül egy DNS-vizsgálattal erősítették meg, ami hitelt érdemlően bizonyította, hogy a 34 éves férfi valóban Li fia.

Kínában egyébként előszeretettel vásárolnak magunknak csecsemőket az olyan tehetős párok, akiknek valamilyen oknál fogva nem születhet gyermeke. A távol-keleti országban nincs hivatalos statisztika arról, hogy hány gyereket rabolhattak el összesen szüleiktől az emberkereskedők, de egy külön erre a célra kifejlesztett weboldal szerint, több mint 51 ezer eltűnt gyereket tartanak számon.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?