MEDICINA

Újabb nemi úton terjedő betegség válik gyógyíthatatlanná!

Már eddig is számos gyógyíthatatlan kórral küzdöttünk, és most egy újabb betegség lépett be a sorba, amely ellenállóvá vált az ellene használt antibiotikumokra. Így lassan gyógyíthatatlanná válik.
  • Szerző: M. Elek

Anglia egyik főorvosa, Dame Sally Davies tanulmánya alapján, a nemi úton terjedő tripper lassan kezelhetetlenné válik. - írta a The Telegraph.

A tripper közösülés, orális szex során is átadható. De akár szemen át is elkapható! Kezeletlenség esetén a véráram útján szétterjed, és súlyos ízületi elváltozásokat okozhat. Fontos: ne kezdj öngyógyításba, mert a rosszul választott gyógyszerek elfedhetik, de nem szüntetik meg a fertőzöttségedet!

A tripper gyorsan ellenállóvá válik az új antibiotikumoknak, egyre kevesebb alternatívát adva a további gyógyszeres kezeléseknek. Rengeteg orvos ír fel olyan antibiotikumokat a betegeknek, amikről már bebizonyosodott, hogy nem tudják elpusztítani a baktériumot, ami a trippert okozza. 2011-ben még minden ötödik tripperes beteget normál antibiotikummal kezeltek. Most pedig a legtöbb esetben már az sem használ. 

2014-ben mintegy 35 ezer új esetet regisztráltak Nagy-Britanniában, és a fertőzöttek nagy része 25 év alatti fiatal volt!

A betegeknél fájdalmas vizelés és esetenként a húgyhólyag gyulladása jelezheti a bajt, de mostanában a férfiak 10 %-ánál és a nők felénél tünetmentesen zajlik a fertőzés. Így tudtukon kívül is továbbadhatják a betegséget.

Egy amerikai felmérésből pedig az derült ki, hogy a kezelt betegek közel 7 százalékánál volt hatástalan az antibiotikum.

A tünetek részletes leírását itt találod!

Davies azt javasolja, hogy ezután a betegeknek az injekción kívül, szájon át beadandó azitromicint és doxiciklint kell adni. Ha az orvosok a megfelelő gyógyszereket írják fel a betegségekre, akkor a tripper nem fog tudni tovább fejlődni, és kezelhető marad. Amennyiben továbbra is olyan antibiotikumokat adnak a betegeknek, amelyekre a baktériumok már immúnisak, akkor szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy a tripper olyan szintig fejlődik, hogy már gyógyíthatatlannak minősül.

És ezeket olvastad már?