MEDICINA

Tudod, mi történik a testeddel, ha napi két banánt eszel?

Ha rendszeresen eszed ezt a finom gyümölcsöt csodák történnek a szervezetedben. A banán ugyanis a legegészségesebb táplálékok egyike, így érdemes rendszeresen fogyasztani.
  • Szerző: Ripost

A banán nemcsak egyszerűen egy finom, édes gyümölcs, amelyik akár a cukorban gazdag édességeket is helyettesítheti. Ha rendszeresen fogyasztod, egy tápanyagokban különlegesen gazdag étellel látod el a szervezeted. Mivel a banán savlekötő hatással is rendelkezik, enyhíti a gyomorégést. Rosttartama az emésztési problémákon, és a székrekedésen segít. A gyomorfekéllyel küzdők is fogyaszthatják. Magas káliumtartalma a vérnyomásra és a szív egészségére van jó hatással.

Ha folyton fáradtnak érzed magad, szintén a banán lehet a megoldás, mivel gyors energiát ad a szervezetnek – vastartalma a vashiányos vérszegénység tüneteit is enyhítheti.

A hangulatod is jobb lesz a rendszeres banánfogyasztástól: a benne levő triptofánt a szervezet szerotoninná alakítja, ez a vegyület pedig többek között a jó hangulatért, a depresszió tüneteinek enyhüléséért is felelős. Mivel képes a vércukorszintet sokáig egyenletesen tartani, B-vitaminjai pedig jó hatással vannak az idegrendszerre, az idegességed is elmúlhat, ha rendszeresen eszel banánt. Hűti a szervezetet, így képes csökkenteni a tested hőmérsékletét egy meleg napon, vagy akkor, ha lázas vagy.

És ezeket olvastad már?