MEDICINA

Nem szereted a naptejeket? Így óvd magad a nap káros sugaraitól

A naptejeken túl is van megoldás, hogy megvédd a bőrödet, mutatunk néhány természetes megoldást. Néhány étel csodákat művel. Segítsd a bőröd táplálkozással is.

A természetes védekezés is nagyon fontos. A bőr védelmét nem csak krémekkel biztosíthatod, az sem midegy, hogy mit eszel. A legjobb, ha a krémek mellé bevetsz még természetes praktikákat is. A következő ételek segítenek, hogy a bőröd feszes maradjon, ne károsodjon és természetesen tudjon védekezni az UV-sugarak ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

1. Dinnye

A hűsítő dinnye, amellett, hogy isteni finom a hőségben, természetes bőrvédő hatással is rendelkezik. Nagy mennyiségben található benne likopin, ami egyfajta antioxidáns és segít a felére csökkenteni a bőrben található szabad gyököket, így véd a bőrrák, a napégés és a májfoltok ellen.

2. Kakaó

Az étcsokoládéban található egy flavonol nevű anyag, ami megvédi a bőrt a káros sugarak ellen. Kutatások szerint ezek a vegyületek elnyelik a nap UV-sugarait. Nem utolsósorban pedig még puhítja is a bőrt.

3. Citrusfélék

A citromban, a narancsban és a grépfrútban rengeteg a C-vitamin. A szakemberek szerint a C-vitamin felhalmozódása az irhában és a felhámban jelentős védelmet jelent a nap UV-sugarai ellen.

Csökkenti a sejtekben lévő szabad gyököket, így véd a nap okozta sérülések és a bőröregedés ellen is.

A természetes védekezés nagyon hasznos, és nyáron az étkezés a bőr védelmén kívül is nagyon fontos. A dinnyeszezont érdemes jól kihasználni, a citrusfélék nagyon jól esnek a melegben, a kakaót meg szinte mindenki szereti! Ne hagyd ki!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?