MEDICINA

Tégy babérlevelet a homlokodra, csoda történik!

Már sok ezer éve ismert ennek a különleges növénynek a gyógyító hatása. Mára mintha elfelejtettük volna, jobban hiszünk a fájdalomcsillapítókban!
  • Szerző: Plé:

A babérlevél a konyha elengedhetetlen fűszernövénye, de azt még sokan nem tudják, hogy az egészségünket is védi. Íme néhány érv, hogy mindig legyen otthon.

Filléres csodaszer, fájdalomcsillapító helyett

Ha egy felmelegített levelet a homlokodra teszel, elmúlik a fejfájásod, migréned, de még a lázadat is csillapítja. Ez az aromás fűszernövény remek orvosság emellett a hörghurut és a gégehurut kezelésére is.

A babérlevéllel a megfázás is megelőzhető, kezelhető. Egy narancsot alaposan moss, majd hámozz meg, és a héjat négy babérlevéllel együtt tedd bele egy liter vízbe, és hagyd érni 4 óráig, hogy elkészüljön a kivonat. Ezután szűrd le, és adagolva idd meg, éhgyomorra.

Ha kapar a torkod, tegyél a a citromos kamillateába 1 babérlevelet, és gyorsan idd meg. Ez segít akkor is, ha fáj a fejed, vagy lázad van, ami hidegrázást, izzadást is okoz.

Főzetet is készíthetsz belőle, amivel gargarizálhatsz, ha netán fájni kezd a torkod. Ehhez 10 babérlevélre lesz szükséged, amelyeket 250 ml forró vízbe kell tenned, majd zárd el alatta a tüzet, és hagyd állni 15 percig. Utána jöhet a garatöblítés, majd azt követően fogyassz el egy csésze meleg gyógyteát.

A következő betegségek megelőzésére, kezelésére is jó a babérlevél:
* keringési problémák
* emésztési gondok (beindítja az anyagcserét, megakadályozza a puffadást)
* memóriazavarok
* húgyúti betegségek, fertőzések
* gyomorfekély
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?