MEDICINA

Õrült szexi ötlettel fordulnak újabban fogorvoshoz a nők

Ami régen cikinek számított, most óriási divat. Nők milliói fordulnak fogorvoshoz, ha nem rendelkeznek ezzel az adottsággal.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A két első fog közötti hézag régebben kifejezetten kínos szépséghibának számított, aki tehette, rohant a fogorvoshoz, hogy eltüntesse.

Az olyan sztároknak köszönhetően, mint Georgia May Jagger vagy Lara Stone, azonban mostanában kifejezetten divatossá vált az ilyen fogsor. Ma már azért mennek a nők fogorvoshoz, hogy ilyen legyen a fogsoruk, vagy épp kivetessék a korábbi pótlásokat.

Egy brit fogorvos szerint leginkább a 20-as éveikben járó hölgyek körében népszerű az az eljárás, amelynek során az eredetileg nem hézagos első fogakból hézagosat csinálnak, vagy tökéletesítik a meglevő rést.

A 30-as és 40-es hölgyek pedig azért fordulnak orvoshoz, hogy visszacsinálják a korábbi, fogrést bezáró beavatkozások eredményét. Amikor a rés nem egyenes, a fogak pedig szétállnak, a fogpótlás vagy a fogszabályozás célja gyakran az, hogy ebből az eltérésből egyenes, vonzó, kicsit hézagos fogsort csináljon, hiszen állítólag a férfiak elképesztő szexinek tartják a látványt.

A diasztémának nevezett eltérés oka egyébként gyakran az állkapocs és a fogak méretbeli eltérése, de okozhatja az ujjszopás, vagy a nyelvlökéses nyelésnek nevezett logopédiai probléma is, amelynek során a páciens nyelés közben előre taszítja a nyelvét.

Régen inkább eltüntetni igyekeztek a nők a rést, ma azonban mindennél fontosabb a természetes hatás, így a hírességek közül is egyre többen vállalják fel hézagos fogsorukat. Persze a túl nagy hézagokat még mindig kevesen szeretik, így ilyenkor az orvos arra törekszik, hogy keskenyítse a fogak közötti rést.

Azt azonban általában nem ajánlják az orvosok, hogy az is rést akarjon a fogai közé, akinek természettől fogva nem ilyen a fogsora. Ilyenkor ugyanis a foganyagból kell elvenni, ezt pedig később, egy újabb trend kedvéért nehéz lesz pótolni.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?