MEDICINA

Õrület! Ezt soha ne tedd egy nyilvános vécében!

Azt hitted, hogy a kézmosás mindentől megvéd? Jobb, ha ezt még egyszer átgondolod! Megmutatjuk, mire figyelj oda nagyon, ha nyilvános mosdóba mész!
  • Szerző: Ripost

1. A vécének nem véletlenül van fedele. Mielőtt lehúznád, csukd le, hogy ne kerülhessenek a levegőbe apró, de annál szennyezettebb vízcseppecskék. Otthon is így csináld, hiszen ezek a vízcseppek a csapon, a kozmetikumaid, sőt, akár a fogkeféden is landolhatnak!

2. Válaszd az ajtóhoz legközelebb eső fülkét. Általában ez a legtisztább, mert az emberek kerülik – mindenki azt hiszi, hogy a többi ember ezt választja.

3. Ne mobilozz a vécében. A telefonodon amúgy is mindenféle baktérium megtalálható, nem kell ezt tovább fokozni. Semmi szükség rá, hogy ezek a hívatlan vendégek később visszakerüljenek a bőrödre. Inkább kézmosás után intézd el azt a hívást.

4. Nem kell görcsösen gubbasztanod öt centivel az ülőke fölött! Egy amerikai tévéshow-ban utánajártak, hol vannak a baktériumok a vécében, és arra jutottak, hogy az ülőke az egyik legtisztább terület errefelé. A vécépapírtartón viszont csak úgy tenyésznek a bacik!

5. Vigyázz a vízcsap elzárásával, mivel a csapokon rengeteg a kórokozó. Töröld meg a kezed egy papírtörlővel, majd ugyanezzel a törlővel a kezedben zárd el a csapot. A kézszárítóval is bánj óvatosan, mert kifejezetten veszélyes lehet!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?