MEDICINA

Rákos betegeken segít a tetoválás

Egy betegség elfogadása soha nem könnyû. Különösen akkor, ha a nő legfőbb ékességét, a mellét veszíti el. A lelki és testi traumát néhányan egészen meghökkentő ötlettel dolgozzák fel.
címkék:

Egy mellrák diagnosztizálása már önmagában borzasztó lesújtó hír egy nőnek, hát még, amikor az orvos közli: nincs más út, mint a maszetektómia, vagyis az emlő eltávolítása. Egy ilyen beavatkozás testileg és lelkileg is maga a pokol, hisz gyakorlatilag a nőiességüktől fosztják meg a betegeket.
Pszichológia kutatások szerint, azoknak a nők, akiknek meg kell válniuk a mellüktől, hatalmas traumán esnek át. Ezért egy kifejezetten mellrákos nőkre szakosodott tetováló szalon felajánlotta, hogy maszterkómiás hölgyeknek készít csodás rajzokat. Azok a betegek, akik erre vállalkoztak, állítják, a színpompás virágok és tetoválások segítettek abban, hogy visszanyerjék megcsonkított önbecsülésüket. A gyönyörű virágok eltakarják műtéti hegeiket, így sokkal magabiztosabbnak érezhetik magukat.

Ezeket a rajzokat elsősorban olyan nők készíttetik maguknak, akiknek nincs elég pénzük arra, hogy elvesztett melleiket implantátummal pótolják.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?