MEDICINA

Pszichiátriára került Selena Gomez: Döbbenetes okok miatt kell a terápia

Három hónapon keresztül élt a világtól távol egy zárt intézetben a gyereksztárból szexi előadóvá lett Selena Gomez. Kevesen tudják, hogy a lelki poklok legmélyére került, és csak segítséggel tudott kimászni a gödörből. Most látta elérkezettnek látta az időt, hogy őszintén feltárja legbelsőbb titkait.
  • Szerző: F. E.

Miss Gomez számára nem idegen a reflektorfény, hiszen már 7 éves korában különböző gyereksorozatban  játszott, azóta pedig nemcsak a tévében, hanem filmekben, valamint a zenei világban is főszereplőként tevékenykedik. 

A csinos lánynak látszólag mindene megvan, azonban ez még nem jelenti azt, hogy mindent kibír. Õ is rengeteg lelki problémával küszködik, szorongással és depresszióval teli mélypontjáról egy különleges terápia segítségével sikerült kijutnia.

Nekünk, lányoknak mindig rugalmasnak, megértőnek, erősnek, szexinek, higgadtnak és fesztelennek kell lennünk.

Pedig ez nem megy mindig. Egyszerűen nem tudunk ilyenek lenni mindig. Néha szét kell esnünk, hogy újra egészek legyünk...

Selena akármennyire magabiztosnak tűnt a színpadon, bizony neki is meg kellett küzdenie önbizalomhiányával és le kellett győznie bizonytalanság érzését. De önbecsülését is helyre kellett állítania a szorongásokkal teli időszakokban. Többször törtek rám pánikrohamok, miután elhagyta a színpadot előadások végén. A stabil párkapcsolat totális hiánya pedig nem segített a helyzeten.

Torzképet láttam a tükörben. Mindig elégedetlen voltam magammal, úgy éreztem, nem vagyok elég jó.

Ekkor vágott bele hatodmagával egy három hónapig tartó kezelésbe Tennesse-ben. Az erre specializálódott pszichiátriai intézetben egyéni és csoportos kezelésekben részesült, hogy feltárják mentális problémák mögött húzódó okok minden apró kis részletét. A három hónap alatt a lányok egyszer sem használhatták a mobiltelefonjukat, így a kezelés alatt sokkal könnyebben tudtak magukra és az egészségükre koncentrálni.

A kezelés után Selena elmondta, hogy még sosem érezte ennyire jól magát, egyéni terápiáját Los Angelesben is folytatja és nagy szószólója lett a dialetikus viselkedésterápiának (DBT), melyet az érzelmileg labilis személyek számára fejlesztettek ki.

A DBT teljesen megváltoztatta az életemet, mindenkinek ajánlom aki bizonytalan magában, szorongásokkal küzd vagy csak szeretne egy minőségibb életet élni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?