MEDICINA

Óvatosan a naptejekkel, elképesztő, mit művelt egy kisbabával

Végre itt a jó idő, ám a naptejekkel sem árt az óvatosság, sajnos vannak, akik allergiásak lehetnek rá. Ez történhetett ezzel a babával is...

Végre jó az idő, lehet napozni! Kell a D-vitamin, az egészséges szín a gyerekeknek is. Napozás közben  a naptej használata kötelező.

De melyik márkát vedd meg?

Nagy port kavart Kanadában az alábbi eset:

Egy anyuka a 14 hónapos babáját a sétához bekente aerosolos naptejjel. A Banana boat gyermekeknek szánt SPF (az UV-sugarak ellen védő), 50 faktoros termékét használta.

A napozás alatt a kicsi arca egyre pirosodott. Másnapra feldagadt, felhólyagosodott, szemei begyulladtak. Az orvos, akihez kétségbeesetten elvitte, másodfokú égési sérülést állapított meg. Szerinte a durva allergiás tüneteket feltehetőleg a naptej okozta.

A felháborodott anyuka panaszt tett a gyártónál.

A cég az édesanyát hibáztatja, mivel szerintük a naptej csupán mellékes védelem. Elsődleges, hogy reggel 10-től délután 4-ig ne is vidd napra a gyerekedet, levegőzzön, játsszon az árnyékban.

Vékony textilkalapot, könnyű, hosszú ujjú inget, napszemüveget adj rá. A tünetek szerintük nem égésre, hanem kizárólag allergiára utalnak.

Az allergia az egyéni érzékenységtől függ, a gyártó ebben az esetben nem tehető felelőssé.

A kanadai anyuka közben az interneten rengeteg hasonló esettel találkozott.

Megégett arcú kisbabák, gyerekek fotói járnak körbe.

Mi a véleményetek? Kinek van igaza?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?