MEDICINA

Örömtáncba kezdtek a férfiak: elképesztő, ami kiderült a sörről

Felsorolni is nehéz lenne, mi mindent köszönhetnek a jókedven kívül a férfiak a sörnek. A tudósok azonban most bebizonyították, miért olyan egészséges ez az ital.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

Hasonló okokra hivatkozva eddig csak a vörösbor mellett kampányoltak a szakemberek, viszont most olasz kutatók bebizonyították, hogy a sörivóknál 42 százalékkal alacsonyabb volt mindenféle szívbetegség kockázatának kialakulása, mint a sört nem fogyasztók körében. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden estét úgy tolj meg, mintha nem lenne holnap, de napi egy korsó sörrel tökjó vagy még.

Csökkenti a vesekő kialakulásának esélyét. 

Imádjuk a tudósokat, mert a finnek például azt bizonyították be, hogy napi egy üveg sör (a félliteres és nem a kétliteres kiszerelés) 40 százalékkal csökkenti a vesekő kockázatát. Ez egyrészt annak tudható be, hogy a sörtől sűrűbben jársz a vécére, másrészt pedig a komló segít lelassítani a kalcium felszabadulását a csontokból, ami a vesekő kialakulásáért is felelős.

Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélyét.

Holland kutatók 38 ezer olyan férfit vettek rá napi egy-két korsó sör fogyasztására, akik ritkán vagy soha nem ittak korábban alkoholt. Négy év után pedig azt tapasztalták, hogy az alanyoknál 30 százalékkal csökkent a 2-es típusú cukorbetegség kockázata. Viszont más kutatások azt mondják, hogy akik egy liternél több sört nyomnak be naponta, azoknál nem csökken, sőt inkább nő a cukorbetegség kockázata.

Csökkenti a szürkehályog kialakulásának esélyét.

Kanadai kutatók találták azt mondani, hogy a napi egy korsó sör fokozza az antioxidánsok hatását, amitől a szemproblémák, főleg a szürkehályog kialakulásának esélye csökken. Viszont napi háromnál több sör esetében a hatás pont ellentétes.

Csökkenti a vérnyomást.

 A magas vérnyomás a felelős egy csomó egészségügyi problémáért, de a sör a barátod. És ha nekünk nem is hiszel, akkor hallgass csak a harvardi kutatókra, egy tanulmányuk szerint a napi egy-két sört fogyasztók körében kisebb valószínűséggel alakult ki magas vérnyomás, mint a mérsékelt borfogyasztóknál.

Forrás: player.hu

címkék:
És ezeket olvastad már?