MEDICINA

Öregszel és kevesebb a hajad? Itt a megoldás!

Idősebb korban nem csak az őszülés, hanem a hajhullás, hajritkulás is komoly megpróbáltatás egy nőnek, de nem kell elkeseredni. Van megoldás! Az életmódunkkal nagymértékben hozzájárulhatunk az öregedési folyamatok lassulásához.
  • Szerző: ripost

A haj minőségét és egészségét nagyban befolyásolja az egészséges táplálkozás. Változatos étrenddel és a hiányzó vitaminok pótlásával megelőzheted a hajhullást. Ehhez elegendő fehérjét, vasat, cinket és B-vitamint kell fogyasztanod. Mutatjuk hogyan:

1. Egyél vasban gazdag ételeket

A máj vasban gazdag táplálék. Ha gyakorta kerül a tányérodra, nem csak a hajad és a bőröd lesz szebb, hanem sokkal energikusabb leszel. A tojás is sokat segít ebben, ugyanis magnéziumot, szelént, A-vitamint, vasat, cinket, ként tartalmaz.

2. Rágcsálj rendszeresen szotyit

A napraforgómag az összes B-vitamint tartalmazza magas koncentrációban, ezért hajhullás esetén egyél belőle rendszeresen egy keveset.

3. Segít a lencse és a dió

 

A lencse amellett, hogy rengeteg vasat  és cinket tartalmaz a haj növekedését is serkenti. De a rendszeres diófogyasztás is segít abban, hogy lelassuljon a hajhullás és az őszülés.

4. Tarts tisztítókúrát!

 

 

 

Forrázd le a csalánt, szűrd le és lassan kortyolgasd. A csalán magas vastartalmú vesetisztító növény. Ez utóbbi helyes működése pedig a hajon is meglátszik. Érdemes tehát ezt a teát rendszeresen inni, hogy megtisztítsd egy kicsit a szervezetedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?