MEDICINA

Nincs kedved otthon bugyiba bújni? Ez történik a testeddel!

Amióta a legtöbben csak akkor lépünk az utcára, amikor ez feltétlenül szükséges, egy sor olyan dolog ment a kukába, ami azelőtt természetes volt. Például az is, hogy reggelente fehérneműt veszünk fel. De vajon érdemes bugyi nélkül, pizsamában mászkálni?
címkék:

Bár a szakértők azt tanácsolják, hogy az otthoni munkavégzéshez is öltözz fel, tedd a szívedre a kezed: tényleg egyetlen olyan nap sem volt, amikor egész nap pizsamában lófráltál? Minden nap volt rajtad melltartó és bugyi, vagy csak felkaptál egy pamutnadrágot? Vajon mennyire egészséges, ha akár napokig is hanyagolod a bugyiviselést?

bugyi 01

Fotó: Pixabay.com

Az orvosok szerint alapvetően semmi gond a bugyitlansággal, ha a helyette felvett ruhadarab megfelelő anyagból készül, és a varrása sem okoz kényelmetlenséget odalent. Ha természetes anyagú, jól szellőző nadrág van rajtad, akkor még jót is teszel magadnak, hiszen ez a tájék nem melegszik túl, és nem nedvesedik át, mint egy műszálas, csipkés bugyiban. Ez utóbbi ugyanis hajlamosabbá tenne a hüvelyi fertőzésekre, amire mostanság aligha van szükséged.

Bugyi 02

Fotó: pixabay.com

Nem jó választás viszont a műszálas leggings. Ha a nedvesség nem tud elpárologni, sajnos nagyobb esélyed lesz egy gyulladásra, mint ha természetes anyagú alsóneműt hordanál. A bőrödet dörzsölő, durvább anyagokat ugyanígy felejtsd el, ahogy az erősen színezett, kémiai anyagokkal festett textileket is. Ha ilyesmit akarsz hordani, inkább vegyél fel alsóneműt, ami elválasztja az érzékeny részeidet ezektől. A világos, laza pamut- vagy vászonpizsama viszont lehetővé teszi a szellőzést, és elég puha hozzá, hogy ne dörzsölje ki a bőrödet, ráadásul minden nedvességcseppet felszív. Vagyis a bugyi nélküli élet egészséges is lehet, de csak akkor, ha az anyag mellett a napi higiéniára, a rendszeres zuhanyzásra is figyelsz mellette.

címkék:
És ezeket olvastad már?